Η Κεραμέως για το θέμα της διά ζώσης επαναλειτουργίας των Πανεπιστημίων

Η Κεραμέως για το θέμα της διά ζώσης επαναλειτουργίας των Πανεπιστημίων

Η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας συνιστά «αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος» σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για διά ζώσης επαναλειτουργία των Πανεπιστημίων, ξεκαθαρίζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα ότι τα μαθήματα θα συνεχίσουν μέχρι το τέλος της χρονιάς με εξ αποστάσεως διδασκαλία.


Ωστόσο, τόνισε ότι η «επιστροφή στην κανονικότητα ξεκινάει και για τα πανεπιστήμια» αναφερόμενη στην επανέναρξη των διά ζώσης πρακτικών ασκήσεων του τελευταίου έτους και των επί πτυχίω φοιτητών, από τις 10 Μαΐου, σε όλα τα τμήματα-σχολές σε προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών.

«Από τις 15 Μαΐου ξεκινά επίσης διά ζώσης σημαντικός αριθμός κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων προπτυχιακών σπουδών και μεταπτυχιακών σπουδών. Από τις 19 Μαΐου ξεκινά η διεξαγωγή των κατατακτήριων εξετάσεων. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να δοθεί το πράσινο φως από τους ειδικούς για την επαναλειτουργία και των υπόλοιπων λειτουργιών και δομών της εκπαίδευσης. Τα self tests αποτελούν πολύτιμο εργαλείο στην αντιμετώπιση της πανδημίας και σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς χτίζουμε τείχος ανοσίας το οποίο μας επιτρέπει να βλέπουμε φως στο τούνελ κάνοντας συνεχή βήματα προς την κανονικότητα».

Πανεπιστημιακή αστυνομία

Η υπουργός υπεραμύνθηκε των διατάξεων που αφορούν τη δράση της Αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων κάνοντας λόγο για «ενίσχυση της ασφάλειας στο ακαδημαϊκό περιβάλλον». 

«Λαμβάνονται μέτρα για ελεγχόμενη είσοδο στους χώρους των πανεπιστημίων ενώ καταρτίζονται σχέδια ασφάλειας που σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρχαν και αφορούν όλο το φάσμα των κινδύνων από φυσικά φαινόμενα όπως σεισμούς και πυρκαγιές μέχρι έκνομες ενέργειες. Έχουν ξεκινήσει και οι διαδικασίες για σύσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ). Τα μέλη τους θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις ιδιαιτερότητες του πανεπιστημιακού χώρου ενώ θα αναλαμβάνουν καθήκοντα μόνο όπου και όσο εντοπίζονται εστίες παραβατικότητας. Στόχος είναι η συνολική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος ενός χώρου ελεύθερης διακίνησης ιδεών απρόσκοπτης διεξαγωγής έρευνας και διδασκαλίας», δήλωσε.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr