Επίθεση στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας - Κεραμέως: "Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε" (ΦΩΤΟ)

Επίθεση στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας - Κεραμέως: "Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε"

Επίθεση στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην οδό Αριστοφάνους στο Χαλάνδρι, πραγματοποίησαν απόψε άγνωστοι. Έγραψαν συνθήματα με κόκκινη μπογιά κατά του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, αλλά και για το θέμα των ημερών που αφορά στο χώρο του πολιτισμού με την υπόθεση Λιγνάδη.

«Δεν πτοούμαστε, δεν εκβιαζόμαστε. Προχωράμε στις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η παιδεία μας, η χώρα μας» ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Οι δράστες ανάρτησαν κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως «Αγωνιζόμενοι/ες φοιτητές/τριες», στο οποίο κάνουν ειδική αναφορά στην σημερινή επέμβαση της Αστυνομίας στο ΑΠΘ, τονίζουν ότι «ο νόμος που μετατρέπει σε αστυνομικά τμήματα τις Σχολές δε θα εφαρμοστεί» και ζητούν να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ανέφερε:

Τραμπούκοι έγραψαν συνθήματα στο γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δημήτρη Κουφοντίνα κι εναντίον του νόμου για την φύλαξη των ΑΕΙ από έκνομες δραστηριότητες. Είναι η δεύτερη φορά σε λίγες μέρες που το γραφείο της Υπουργού γίνεται στόχος. Ας γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Αυτό κάνει κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr