Υπόμνημα στον Κασσελάκη για τα προβλήματα των φοιτητών της Πελοποννήσου

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η Ένωση Ανεξάρτητων φοιτητών Μεσσηνίας παρέδωσε υπόμνημα στον Κασσελάκη για τα προβλήματα των φοιτητών της Πελοποννήσου

ΥΠΟΝΜΗΜΑ για τα προβλήματα των φοιτητών της Πελοποννήσου παρέδωσε και απέστειλε με αφορμή την επίσκεψή του στην Καλαμάτα στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Στέφανο Κασσελάκη, (όπως ενημερώνει τα «Φοιτητικά Νέα») η Ένωση Ανεξάρτητων φοιτητών Μεσσηνίας.

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με το παρόν υπόμνημα σας καλωσορίζουμε στη Καλαμάτα και Μεσσηνία. Η Ένωσή μας έχει ασχοληθεί με φλέγοντα θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ως μέλος του δικτύου φοιτητικών οργανώσεων Ελλάδας.

Τα καίρια προβλήματα τα οποία σας επισημαίνουμε αφορούν κυρίως την στέγαση των φοιτητών ακόμα και όσων διαμένουν σε άλλη περιοχή του Νομού ή γειτονικών Νομών της Πελοποννήσου, την σίτιση η οποία παραμένει ανεπαρκής, η επιβίωση των φοιτητών καθώς αρκετοί εργάζονται ώστε να επιβιώσουν, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο. Η μετακίνηση των φοιτητών αποτελεί μείζον θέα κυρίως μέσω του Αστικού ΚΤΕΛ στη πόλη ενώ ζητήσαμε πανελλαδικά να υπάρχει ένα ένα βοήθημα για όσους φοιτούν.

Δυστυχώς το φοιτητικό κίνημα έχει απαξιωθεί καθώς όπως πρόσφατα επισημάναμε υπήρξε μεγάλη αποχή καθώς οι φοιτητικές παρατάξεις αναλώνονται κυρίως σε πάρτι, τραπεζάκια και υποσχέσεις έωλες χωρίς ουσία. Παραθέτουμε το καταστατικό της Ένωσής μας όπως έχει ψηφιστεί από τα μέλη μας.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ-ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΩΡΕΕΣ

H Ένωση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ Φοιτητών Μεσσηνίας ιδρύθηκε το 2022 και αποτελεί μια συλλογική ΕΝΩΣΗ φυσικών προσώπων μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του πρώην ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ νυν Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Όραμα της Ένωσης είναι να εκπροσωπεί κάθε φοιτητή της Μεσσηνίας και να προάγει τη συνεργασία για την εξέλιξη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Αποστολή της Ένωσης είναι να συμμετέχει ενεργά σε φοιτητικό και επαγγελματικό επίπεδο, φέρνοντας την αλληλεγγύη, τη γνώση και τους φοιτητές μαζί. Κύριοι σκοποί της Ένωσης, είναι οι ακόλουθοι:

• Η σύσφιγξη των σχέσεων και η επικοινωνία μεταξύ των φοιτητών και αποφοίτων σχολών και άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας της Ελλάδας και των άλλων χωρών μέσα από τη γνωριμία και τη συνεργασία σε θέματα κοινού επιστημονικού ή κοινωνικού ενδιαφέροντος και την ευγενή άμιλλα στον επιστημονικό στίβο.

• Η δραστηριοποίηση των φοιτητών στα επιστημονικά και κοινωνικά τους ενδιαφέροντα. Η ενημέρωση τους για τα πλέον πρόσφατα επιτεύγματα, τα νέα πεδία της έρευνας και τις εφαρμογές της σύγχρονης Τεχνολογίας στην επιστήμη.

• Η συμμετοχή των φοιτητών στην έρευνα στο πλαίσιο των πανεπιστημιακών σχολών και η ενημέρωσή τους σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, που ενδιαφέρουν άμεσα την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα.

• Η συμμετοχή φοιτητών σε προγράμματα που αναπτύσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εθνικοί φορείς (όπως π.χ. Πανεπιστήμια, Δήμοι , Φορείς, η διοργάνωση ημερίδων κ.α.). 

• Η οργάνωση εκδηλώσεων επιστημονικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης συναντήσεων με θέματα εκπαίδευσης, επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης.

• Η συμμετοχή των φοιτητών σχολής σε προγράμματα ενημέρωσης του ευρύτερου πληθυσμού για θέματα οικονομίας, κοινωνικής αντίληψης και συλλογικής δράσης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 28 ΜΑΙΟΥ 2024

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.