Φοιτητική, Εστία, Πανεπιστημίου, Πατρών, εικόνες, panepisthmio patron,eikones,2015,δωμάτια,domateia Η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Πατρών (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σεισμός του 2008 αφαίρεσε 2,5 κτίρια από τη δυναμικότητα της μεγαλύτερης μέχρι τότε φοιτητικής εστίας.

Αυτής της Πάτρας που είχε τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πάνω από 1000 φοιτητές δικαιούχους εστίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης.


Σήμερα η φοιτητική εστία της Αχαϊκής πρωτεύουσας είναι δυναμικότητας 684 δωματίων και σε αυτά διαμένουν 708 άτομα.

Άλλα περίπου 100 άτομα διαμένουν μέσω της εστίας, σε ξενοδοχείο της περιοχής.

ΠΟΣΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ

Συνολικά στην φοιτητική εστία της Πάτρας διαμένουν πάνω από 800 άτομα, ενώ σιτίζονται τουλάχιστον 6200 άτομα καθημερινά. Με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

Τα μαγειρεία της εστίας είναι από τα πιο σύγχρονα και σε αυτά εργάζονται κάθε μέρα τουλάχιστον 40 άτομα.

Πληρούν όλες τις προδιαγραφές HASP και ISO και όλοι οι εργαζόμενοι προετοιμάζουν τον μπουφέ και τα γεύματα των φοιτητών με γάντια στα χέρια και σκούφους στο κεφάλι.

Στην φοιτητική εστία του πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα και με τον Διευθυντή της Γιώργο Αθανασόπουλο, εργάζονται 27 μόνιμοι και περίπου 55 άτομα για εργολαβίες που αναθέτει η διοίκηση της.

Τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες υπάρχει φύλαξη με άνδρες security στους χώρους έκτασης τουλάχιστον 85.000 τ.μ. της εστίας.

Στους φοιτητές διατίθενται, κολυμβητήριο με σάουνα, θέατρο -όπου ανεβάζουν δικές του παραστάσεις, χώροι άθλησης, free wifi, και φυσικά το εστιατόριο της εστίας το οποίο εκτιμάται από τα καλύτερα στην χώρα με δυνατότητα σίτισης έως και 6200 φοιτητών.

Οι φοιτητές που διαμένουν στην εστία του πανεπιστημίου Πατρών, δήλωσαν την ικανοποίησή τους για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ωστόσο παραμένουν κάποια μικροπροβλήματα λόγω κυρίως της αρχικής κατασκευής των κτιρίων -κάποια εκ των οποίων χτίστικαν το 1978. Για παράδειγμα σε κάποιες περιπτώσεις οι τουαλέτες είναι κοινόχρηστες, ενώ δεν διατίθεται κλιματισμός σε δωμάτια.

Το νέο κτίριο ωστόσο το οποίο παραδόθηκε πριν 7 χρόνια διαθέτει ακόμη και ανελκυστήρα ενώ τα δωμάτιά του είναι ισάξια ξενοδοχείου 4 αστέρων.

Εξάλλου ο σεισμός του 2008 που χτύπησε την Πάτρα κατέστησε ακατάλληλα 2,5 κτίρια της φοιτητικής εστίας της πόλης. Μετά από έλεγχο κρίθηκαν στατικά ανεπαρκή και αυτό στέρησε τουλάχιστον 290 μονόκλινα δωμάτια. Από τότε γίνονται προσπάθειες για να ανεγερθούν νέα κτίρια και μετά από σχετική απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και προσωπική δέσμευση του περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα προγραμματίζεται η κατασκευή -μέσω ένταξής στο ΕΣΠΑ- 2 κτιρίων τα οποία θα εξασφαλίσουν 200 νέα μονόκλινα δωμάτια.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr