Παν. Πατρών: O Φοιτητικός Συλλόγος Φυσικού πραγματοποίησε γενική συνέλευση στο «Θεατράκι»

Παν. Πατρών: O Φοιτητικός Συλλόγος Φυσικού πραγματοποίησε γενική συνέλευση στο «Θεατράκι»

Όσα επισημαίνει σε ανακοίνωση

O Φοιτητικός Συλλόγος Φυσικού αναφέρει σε ανακοίνωση:


"Χθες έγινε η αρχή στην Πάτρα, με την ΠΡΏΤΗ ΓΕΝΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ να πραγματοποιείται από τον σύλλογο του Φυσικού και να παίρνει ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΗ, από τον πρώτο γύρο ψήφισης με το κοινό πλαίσιο ΚΡΟΥΣΗ φυσικού ΕΑΑΚ - ΑΡΔΙΝ.

Συμπληρώνουμε ένα χρόνο με κλειστές σχολές, παρόλα αυτά είδαμε την κυβέρνηση και την Κεραμέως να περνάνε από τους πιο σκληρούς νόμους για το πανεπιστήμιο και γενικότερα την εκπαίδευση. Νόμο που εμπεριέχει τις διαγραφές φοιτητών, την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά και την ενίσχυση του πειθαρχικού κώδικα. Ο μόνος τρόπος για να μην εφαρμοστούν όλες αυτές οι αυταρχικές και αντιεκπαιδευτικές φαντασιώσεις τους είναι συλλογικά σαν φοιτητές να πάρουμε το παρόν και το μέλλον στα χέρια μας. Πηγαίνουμε κόντρα σε ότι επιτίθεται στο δημόσιο δωρεάν δημοκρατικό πανεπιστήμιο, στα πτυχία μας και την επαγγελματική εργασιακή προοπτική που αυτά κατοχυρώνουν και στους ρυθμούς σπουδών/ζωής μας.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΌ ΘΑ ΜΕΊΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΆ!

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας, μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, μαζικοποιούμε τις γενικές συνελεύσεις μας! Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να συνεδριάσουν, όλους τους φοιτητές να βρεθούν στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους , να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις εναντίωσης στον νόμο Κεραμέως με αιτήματα για ασφαλές άνοιγμα σχολών και ανθρώπινους όρους σπουδών/εξεταστικής.

ΥΓ: η αστυνομία απρόκλητα και χωρίς κανένα λόγο προσπάθησε να διακόψει την διαδικασία της γενικής συνέλευσης. Όπως και στις κινητοποιήσεις μας, υπερασπιστήκαμε το χώρο μας και το ότι είναι δικαίωμα μας να συνεχίσουμε τη διαδικασία της γενικής συνέλευσης. Δεν τρομοκρατηθήκαμε, επιχειρήματα του τύπου "είναι παράνομο και το να κάθεσαι σε παγκάκι" είναι γελοία. Παραμείναμε στο χώρο και ολοκληρώσαμε την γενική μας συνέλευση!

Το επόμενο διάστημα προχωράμε σε:

· Κινητοποιήσεις στα όργανα του πανεπιστημίου (Σύγκλητος, κοσμητεία, συνέλευση τμήματος) για να αποσπάσουμε τοποθετήσεις κατά του νόμου, τοποθετήσεις που θα δηλώνουν ότι αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα να έχει ξεκάθαρη στάση στο πλάι των φοιτητών. Με βάση τα παραπάνω κινητοποίηση στον κοσμήτορα στις 23/2 στις 12μμ. και κινητοποίηση στη σύγκλητο στις αρχές του επόμενου μήνα.

· Κινητοποίηση στον πρόεδρο του τμήματος (ημέρα θα οριστεί έπειτα από συνεννόηση) ώστε να οριστεί τμήμα με σκοπό –πέρα από τη απονομιμοποίηση του νόμου που αναφέρθηκε παραπάνω- να συζητηθούν ζητήματα καθηγητικής αυθαιρεσίας (μαζικών κοψιμάτων, αντιεκπαιδευτικές συμπεριφορές κλπ),το πώς εξεταστικές σαν τις προηγούμενες δεν θα επαναληφθούν και οι κόποι μας δεν θα πηγαίνουν χαμένοι, αλλά και το ζήτημα της εκπροσώπησης των φοιτητών στη συνέλευση των καθηγητών.

· Πορεία φοιτητικών συλλόγων (+προπαγανδιστικές δράσεις κλπ) στην πλατεία Γεωργίου στις 25/2 και ώρα 13:00 ενάντια στο νόμο που ψηφίστηκε για τα ΑΕΙ και με αιτήματα για ασφαλές άνοιγμα σχολών.

· Κατάληψη πρυτανείας στις 5/3

· Πορεία φοιτητικών συλλόγων και ημέρα δράσης στις 10/3 και ώρα 13:00 στην Πλατεία Γεωργίου ενάντια στο νόμο που ψηφίστηκε για τα ΑΕΙ και με αιτήματα για ασφαλές άνοιγμα σχολών.

· Στήριξη της κινητοποίησης των υγειονομικών την Τρίτη 23/2."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr