Θέση για όλους τους αιτούντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στις Φοιτητικές Εστίες

Θέση για όλους τους αιτούντες φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στις Φοιτητικές Εστίες

Το Πανεπιστήμιο θα επαναλάβει το διαγωνισμό για τη πόλη του Αγρινίου ώστε να εξασφαλίσει 30 κλίνες σε μισθωμένα διαμερίσματα ή ξενοδοχεία.

Yπό την Προεδρία του Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας Καθηγητού Μάρκου Μαραγκού παρουσία του Πρυτάνεως Καθηγητού Χρήστου Μπούρα, πραγματοποιήθηκε στις 16-11-2020 η συνεδρίαση της Εφορείας των Φοιτητικών Εστιών (ΦΕΠ) του Πανεπιστημίου Πατρών. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου: "Στο πλαίσιο της συνεδρίασης αποφασίστηκε η έγκριση στέγασης σε Φοιτητικές Εστίες και σε μισθωμένες κλίνες όλων των αιτούντων φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, συμπεριλαμβανομένων και των εκπρόθεσμων αιτήσεων, εκτός των Τμημάτων του Αγρινίου που δεν εκδηλώθηκε σχετικό ενδιαφέρον από ξενοδοχεία.


Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η επίτευξη έγκρισης όλων των αιτήσεων στέγασης ειδικά για τη Φοιτητική Εστία της Πάτρας, έγινε εφικτή λόγω της εξασφάλισης επιπλέον δωματίων, τα οποία αν και δεν χρησιμοποιούνταν από τους φοιτητές στους οποίους είχαν παραχωρηθεί, αυτοί δεν τα είχαν παραδώσει γεγονός που διεπιστώθη μετά από το σχετικό έλεγχο της αρμόδιας Επιτροπής. Η συγκεκριμένη Επιτροπή εξετάζει αν τα δωμάτια χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους φοιτητές και αν οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν περατώσει ή έχουν εγκαταλείψει τις σπουδές τους όποτε δεν δικαιούνται χρήσης. Στην εν λόγω Επιτροπή της οποίας η λειτουργία θα συνεχισθεί και τα αποτελέσματα του ελέγχου θα ανακοινώνονται σε όλους, συμμετέχει και εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου των Φοιτητών της ΦΕΠ.

Αναλυτικά, εγκρίθηκε η στέγαση:

  • 285 συνολικά φοιτητών στη Φοιτητική Εστία Πάτρας (Ρίο και Κουκούλι)
  • 54 συνολικά φοιτητών στο Μεσολόγγι (στη Φοιτητική Εστία και σε μισθωμένες κλίνες)
  • 9 συνολικά φοιτητών στο Αίγιο
  • 21 συνολικά φοιτητών στον Πύργο
  • συνολικά φοιτητών στην Αμαλιάδα

Η στέγαση των φοιτητών στις πόλεις Μεσολόγγι (εκτός Φοιτητικής Εστίας), Αίγιο, Πύργο και Αμαλιάδα θα γίνει αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μισθώσεων μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Το Πανεπιστήμιο θα επαναλάβει το διαγωνισμό για τη πόλη του Αγρινίου ώστε να εξασφαλίσει 30 κλίνες σε μισθωμένα διαμερίσματα ή ξενοδοχεία.

Τηλεδιάσκεψη των Πρυτανικών Αρχών με το Δήμο Πατρέων, μετά από σχετική επιστολή που είχε αποστείλει στις 20/9 το Πανεπιστήμιο Πατρών στο Δήμο Πατρέων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18/11. Στην τηλεδιάσκεψη από το Δήμο Πατρέων συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κ. Πελετιδης και οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Ασπράγγαθος και Τ. Πετρόπουλος, ενώ από το Πανεπιστήμιο Πατρών συμμετείχαν πέραν του Πρυτάνεως Χ. Μπούρα και των Αντιπρυτάνεων Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Καθηγητού Δ. Μαντζαβίνου και Έρευνας και Ανάπτυξης Καθηγητού Π. Δημόπουλου, η Νομική Σύμβουλος κ. Κ. Αυγέρη, ο Αναπληρωτής Νομικός Σύμβουλος κ. Δ. Κατριμπούζας και οι Γενικοί Διευθυντές κ.κ. Χ. Ροδόπουλος (Γενική Διεύθυνση Ακαδημαϊκών & Διοικητικών Υποθέσεων /Οικονομικών Υπηρεσιών και Φοιτητικής Μέριμνας και ο Α. Χαντζόπουλος (Γενική Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Προγραμματισμού και Δικτύων).

Από τη πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ετέθησαν τα ακόλουθα θέματα:

1) Παραχώρησης στο Δήμο Πατρέων του Δημοτικού Πειραματικού Σχολείου και του Βρεφονηπιακού Σταθμού

2) Ανάληψη από το Δήμο της συντήρησης και αποκατάστασης των δρόμων περιμετρικά των σχολείων στη Μαγούλα

3) Το θέμα του παράνομου οικισμού Ρομά στο Χάραδρο

4) Ανάληψη ευθύνης και λύσης από το Δήμο των αδεσπότων που ευρίσκονται εντός της Πανεπιστημιούπολης καθώς στο ΠΓΝΠ

5) Παραχώρησης από το Πανεπιστήμιο, χώρων για τη κατασκευή από το Δήμο Πατρέων δρόμου από τη γέφυρα Σέλεμνου στο Κ. Καστρίτσι μέχρι το ΕΚΑΒ.

Ο Δήμος Πατρέων εκφράστηκε θετικά για τα ζητήματα 1, 2 και 5 και δεσμεύτηκε να επανέλθει επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Για τα σημεία 3 και 4 επιφυλάχτηκε να τοποθετηθεί και ζήτησε τα συγκεκριμένα θέματα να συζητηθούν σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σε εύλογο διάστημα. Ο Πρύτανης Χ. Μπούρας επεσήμανε ότι, η συνάντηση επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί άμεσα και να δρομολογηθούν οι λύσεις, καθώς τα θέματα χρονίζουν και ταλανίζουν Πανεπιστήμιο Πατρών. Για τα προς άμεση επίλυση θέματα θα σταλεί στο Δήμο και σχετική επιστολή.

Από τη πλευρά του ο Δήμος δήλωσε ότι οι δρόμοι Παπανδρέου και Ιπποκράτους δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του. Ο Πρύτανης επεσήμανε τον ελλιπή φωτισμό και παράλληλα το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών επωμίζεται τα κόστη φωτισμού, συντήρησης, πράσινου και καθαριότητας, τα οποία αδυνατεί πλέον να καταβάλει. Τέλος, γνωστοποίησε στο Δήμο Πατρέων πως το Πανεπιστήμιο θα απευθυνθεί και θα ενημερώσει και άλλους Φορείς, καθώς η κατάσταση στους συγκεκριμένους δρόμους εγκυμονεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια, λόγω της μεγάλης κυκλοφορίας προς Άνω Καστρίτσι, Μαγούλα, Σχολικά Συγκροτήματα και ΠΓΝΠ".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα του Παν. Πατρών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr