Ο Τσάρλυ του Πανεπιστημίου Πατρών βρήκε την παντοτινή του οικογένεια

Ο Τσάρλυ του Πανεπιστημίου Πατρών βρήκε την παντοτινή του οικογένεια

Πανεπιστήμιο Πατρών: "Ο σκύλος της φωτογραφίας είναι ο «Τσάρλυ», ο πρώην αδέσποτος σκύλος που ζούσε στο χώρο της φοιτητικής εστίας στο Ρίο.

*Γράφει η Αλεξάνδρα Δημοπούλου


Είναι ο πρώην φουκαράς, που περίμενε μέχρι πρότινος με αγωνία λίγο φαγητό και νερό, λίγα χάδια από τους εθελοντές και κάποιους ευαίσθητους φοιτητές, κι έψαχνε καθημερινά μια γωνιά να ξεκουράσει το ταλαιπωρημένο κορμί του και να προφυλαχτεί από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. 

Είναι το πλάσμα που βρέθηκε στις 16/12/2018 κρυμμένο κάτω από κάποια καθίσματα της εστίας, να τρέμει σύγκορμο γιατί ένας φοιτητής τον είχε κυνηγήσει και χτυπήσει, ενώ του πετούσε βιβλία στο κεφάλι τρομοκρατώντας τον και απειλώντας τον ότι αν τον πετύχει θα τον σκοτώσει. 

Μάλλον η τύχη του Τσάρλυ άνοιξε λοιπόν. Μετά το περιστατικό τον ανέλαβε ο Σύλλογος «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας», τον περιέθαλψαν, τον στείρωσαν και στη συνέχεια μέσα από τις διασυνδέσεις τους βρήκαν μια εξαιρετική οικογένεια από την Κεντρική Ευρώπη που συγκινήθηκε από την ιστορία και τον υιοθέτησε.

Είναι οι άνθρωποι της φωτογραφίας, που άνοιξαν την αγκαλιά τους με πολλή αγάπη γι αυτόν. Αυτά που μας γράφουν από την πρώτη στιγμή που τον παραδώσαμε στο αεροδρόμιο είναι συγκινητικά. Είναι βέβαιο πως η Αγάπη, η Ευαισθησία και η ψυχική Καλλιέργεια δεν έχουν σύνορα.

Είμαστε συνέχεια σε επικοινωνία με την οικογένεια οι οποίοι εκφράζουν συνεχώς τις ευχαριστίες τους στους ανθρώπους που τον έσωσαν και τονίζουν πόσο τυχεροί αισθάνονται που μπήκε αυτό το καλοσυνάτο πλάσμα στη ζωή τους. 

Ο Τσάρλυ ζει πια ελεύθερος από τον φόβο, την πείνα, τις κακουχίες. Έχει βυθιστεί στην Αγάπη και τη Φροντίδα που του προσφέρουν, έχει βυθιστεί στις αγκαλιές και δείχνει να έχει ξεχάσει όλα τα άσχημα. Έχει μια μεγάλη καρδιά σκύλου, που χωράει κάθε συγχώρεση γι αυτούς που έκαναν τη ζωή του κόλαση όταν ζούσε ως αδέσποτος.

Τώρα πια έχει τους δικούς του που τον υπεραγαπούν, έχει τη δική του οικογένεια. Ένας πονετικός και χαρούμενος πατέρας, μια ευαίσθητη και καλλιεργημένη μαμά κι ένα μωρό που μεγαλώνει με ανθρωπιά και φιλοζωικά αισθήματα.

Κάποιοι είπαν «ξενιτεύτηκε». Μα ο κόσμος είναι πολύ μικρός και όπου υπάρχει Αγάπη και Σεβασμός στη Ζωή μπορεί να είναι η πιο όμορφη πατρίδα. 

Κάποιοι έκλαψαν από χαρά με την τελική έκβαση. Κι αυτοί είναι κυρίως οι εθελοντές που τον αγαπούσαν και έτρεχαν να τον φροντίσουν καθημερινά. 

Η μικροψυχία και σκληρότητα του φοιτητή έμεινε απλά καταγεγραμμένη στην ιστορία και στο βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας.

Καλή Ζωή Τσάρλυ!!!"

Τσάρλυ του Πανεπιστημίου Πατρών

Τσάρλυ του Πανεπιστημίου Πατρών

*Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλόζωων Πάτρας.

Πρώτη δημοσίευση στην "ΑΛΛΑΓΗ"

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr