ΠΑΜΑΚ: Το μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών για να εμβολιαστούν οι φοιτητές

ΠΑΜΑΚ: Το μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών για τον εμβολιασμό των φοιτητών

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Μήνυμα των Πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) για τον Εμβολιασμό των Φοιτητριών και των Φοιτητών του Ιδρύματος:

Αγαπητές φοιτήτριες και Αγαπητοί φοιτητές,


Με την ολοκλήρωση της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς κλείνει και μια ακόμη περίοδος δοκιμασίας εξαιτίας της ραγδαίας διασποράς του κορωνοϊού. Ως Πανεπιστήμιο, καταφέραμε, παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, να αντεπεξέλθουμε αποτελεσματικά στη νέα "κανονικότητα", ενώ διαμορφώσαμε σε σύντομο χρόνο τις απαραίτητες συνθήκες για την ομαλή συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Τα όργανα διοίκησης του Πανεπιστημίου λειτουργήσαμε έγκαιρα και προληπτικά, οι διοικητικές υπηρεσίες ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στις νέες συνθήκες. Όλα αυτά, τηρώντας με αυστηρό τρόπο τα ενδεδειγμένα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς με πρώτιστη μέριμνα την προστασία της υγείας διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, και, φυσικά, τη δική σας.

Τους τελευταίους δύο μήνες λάβαμε μια ανάσα αισιοδοξίας με τη μαζική προσφορά εμβολίων με υψηλά και μετρήσιμα ποσοστά προστασίας σε όλο το φάσμα του πληθυσμού, γεγονός που συμβάλλει στην εξομάλυνση της ακαδημαϊκής λειτουργίας αλλά και της κοινωνικής μας ζωής σε ασφαλέστερες συνθήκες.

Όπως και τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της χώρας και ως ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που στοχεύει στην προαγωγή της γνώσης, της έρευνας και του ορθού λόγου, οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους επιστήμονες που μελέτησαν και συνεχίζουν να μελετούν τη δημιουργία και τα χαρακτηριστικά μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς και δίπλα σε όσες και όσους εργάστηκαν για την παρασκευή και προμήθεια εμβολίων, αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπότητα και η οργανωμένη δημοκρατικά κοινωνία έχει τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται και να προσαρμόζεται σε κατά καιρούς ανεπιθύμητες νέες συνθήκες, βελτιώνοντας εν τέλει την ποιότητα ζωής, προασπιζόμενη την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών.

Γνωρίζουμε ότι έχετε επωμιστεί το μεγαλύτερο ίσως κόστος από όλους μας, προσαρμόζοντας τη ζωή σας στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, έχετε χάσει σημαντικό μέρος της φοιτητικής σας ζωής, παραμένοντας, στην ουσία, για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του Πανεπιστημιακού χώρου. Ορισμένοι από εσάς, και ιδιαίτερα οι πρωτοετείς μας του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, δεν έχετε καν επισκεφθεί ακόμα τους φυσικούς χώρους του Πανεπιστημίου μας. Γνωρίζουμε πως, σε μεγάλο βαθμό, έχετε χάσει τους φίλους σας, τις ανθρώπινες σχέσεις, την καθημερινή συναναστροφή και γνωριμία με τις συμφοιτήτριες και τους συμφοιτητές σας, έχετε απωλέσει σε μεγάλο βαθμό όλα αυτά που ένας νέος άνθρωπος στην ηλικία σας θέλει και έχει κάθε δικαίωμα να ζήσει.

Είναι κοινή μας επιθυμία, τη νέα χρονιά, να επαναφέρουμε την ακαδημαϊκή παρουσία στο φυσικό χώρο του Πανεπιστημίου μας και να υποδεχτούμε δια ζώσης όλες και όλους σας, τις νεοεισαχθείσες και τους νεοεισαχθέντες καθώς και τις εν ενεργεία φοιτήτριες και τους εν ενεργεία φοιτητές στα αμφιθέατρα, στις αίθουσες και σε όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου μας.

Όπως σε παρόμοιες κρίσιμες φάσεις της ιστορίας μας, καλείστε, για μια ακόμη φορά, ως νέοι άνθρωποι, να βάλετε πλάτη, να εμβολιαστείτε άμεσα και μαζικά, ώστε να σταματήσουμε οριστικά τη διάδοση του κορωνοϊού, να διασφαλίσουμε την υγεία και την ομαλή επιστροφή στην κανονικότητα για το σύνολο της κοινωνίας μας.

Για αυτόν το λόγο, σας προτρέπουμε να εμβολιαστείτε.

Ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό μέσο για να κερδίσουμε ξανά, όλοι μαζί, τις ζωές μας! 

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr