ΠΑΜΑΚ: Εκδήλωση με θέμα «Pfizer Digital & Technology Hub στην Ελλάδα» στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

ΠΑΜΑΚ: Εκδήλωση με θέμα «Pfizer Digital & Technology Hub στην Ελλάδα» στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της διασύνδεσής του με σημαντικούς διεθνείς ερευνητικούς φορείς, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα εκδήλωση – παρουσίαση των δράσεων της διάσημης, μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, βιοφαρμακευτικής εταιρείας Pfizer.

Κύρια επιδίωξη της διαδικτυακής διοργάνωσης που διεξήχθη στην αγγλική, ήταν η ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος, αλλά και γενικότερα της πανεπιστημιακής κοινότητας για τον νέο Ψηφιακό και Τεχνολογικό Κόμβο (Digital & Technology Hub) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.


Οι επιμέρους στόχοι της εκδήλωσης, που συντόνισε ο επίκουρος καθηγητής Κωνσταντίνος Φούσκας και στην οποία συμμετείχαν πολλά μέλη ΔΕΠ του Τμήματος και, κυρίως, πάνω από 130 φοιτητές ήταν δύο: να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τα σχέδια της εταιρείας σε σχέση με τον συγκεκριμένο κόμβο, αλλά και να έρθει η εταιρεία σε επαφή με ταλαντούχους φοιτητές, εξειδικευμένους σε ποικίλες ερευνητικές περιοχές της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, στην προσπάθειά της να στελεχώσει στο άμεσο μέλλον τον συγκεκριμένο Ψηφιακό και Τεχνολογικό Κόμβο με αξιόλογους επαγγελματίες του χώρου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και μίλησαν στους φοιτητές από την πλευρά της εταιρείας οι Nico Gariboldi (Site Leader), η Αγγελική Ηλιοπούλου (HR Manager) και ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (Finance Partner), ενώ μετά το πέρας των παρουσιάσεων διεξήχθη συζήτηση πάνω στα ερωτήματα των φοιτητών, αλλά και των μελών ΔΕΠ που συμμετείχαν.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας και Πρόεδρος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, καθηγητής Αλέξανδρος Χατζηγεωργίου, επισήμανε ότι: «Ως επικεφαλής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Pfizer για την αποδοχή της πρόσκλησης που της απευθύναμε, για να παρουσιάσει τις δράσεις της. Έπειτα, μάλιστα, από την ιδιαίτερη επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση αυτή, τόσο σε αριθμό συμμετοχών όσο και σε επίπεδο ενημέρωσης, είναι φυσικό να προσβλέπουμε στην ανάπτυξη περαιτέρω συμπράξεων με την εταιρεία. Αυτές θα μπορούσαν να κινηθούν σε επίπεδο πρακτικής άσκησης φοιτητών, συνεπίβλεψης πτυχιακών και διπλωματικών εργασιών, από κοινού υποβολής και εκπόνησης ερευνητικών προγραμμάτων, διαλέξεων κ.λπ.». «Με την ευκαιρία θέλω να αναφέρω», υπογράμμισε ο ίδιος, «ότι επιδίωξη του Τμήματος είναι οι δεσμοί με την εταιρεία να μην περιοριστούν μόνο σε επίπεδο ευκαιριακών δράσεων, αλλά το Τμήμα να μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της σε πιο μόνιμη βάση. Για τον λόγο αυτόν προχωρήσαμε στην πρόσκληση της Pfizer να συμμετάσχει στη νεοσυσταθείσα «Βιομηχανική Συμβουλευτική Επιτροπή» (Industrial Advisory Board) του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, πρόσκληση η οποία ευελπιστούμε ότι θα γίνει αποδεκτή».

Από την πλευρά του, ο Site Leader της Pfizer, Nico Gariboldi, δήλωσε ότι: «Η εκδήλωση που διοργανώθηκε με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ήταν εξαιρετική και πραγματικά εκτιμώ τον επαγγελματισμό αυτής της διοργάνωσης, καθώς και τη συμμετοχή του κοινού και την υψηλή ποιότητα των ερωτήσεων που λάβαμε.». Ο κ.  Gariboldi έκλεισε επισημαίνοντας: «Θεωρώ ότι ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσουμε τη σχέση μας με ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστήμια της Ελλάδας και ένα από τα πιο προηγμένα τμήματα στην Επιστήμη της Πληροφορικής. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε μεγάλη αξία σε διάφορα έργα που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε στο τομέα της Υγειονομικής Περίθαλψης, έχοντας ως στόχο την καινοτομία για να βελτιώσουμε τις ζωές των ασθενών».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr