Νέο κρούσμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Φοιτήτρια που παρακολούθησε εργαστήρια

Νέο κρούσμα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης - Φοιτήτρια που παρακολούθησε εργαστήρια

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. 

Ειδικότερα, μια φοιτήτρια του Τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Υλικών που βρίσκεται στο Ηράκλειο, παρακολούθησε αρχικά εργαστήρια της σχολής την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην συνέχεια και καθώς πέρασε το Σαββατοκύριακο κατά το οποίο δεν πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια, κάλεσε η ίδια το Πανεπιστήμιο και ενημέρωσε πως βρέθηκε θετική στον ιό. 

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης μπορείτε να την δείτε εδώ.

Σε επικοινωνία του ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ με την Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου, αναφέρθηκε πως το πρωτόκολλο τηρήθηκε κατά γράμμα σύμφωνα και με τις υποδείξεις της επιτροπής Covid που έχει συσταθεί στο Πανεπιστήμιο για την διαχείριση τυχόν περιστατικών κορωνοϊού. 

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, στο μάθημα έγινε χρήση των μασκών και τηρούνταν οι αποστάσεις όμως σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές θερμομετρώνται και το πανεπιστήμιο βρίσκεται σε επικοινωνία για τυχόν εμφάνιση κρουσμάτων. Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως οι χώροι των εργαστηρίων απολυμαίνονται μετά από το πέρας των μαθημάτων. 

Σύμφωνα με την Πρυτανεία, έχουν εκπαιδευτεί 60 υπεύθυνοι (30 + 30 αναπληρωματικοί) διαχείρισης κρουσμάτων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης έτσι ώστε να τηρούνται κατά γράμμα τα πρωτόκολλα. 

Τέλος, ξεκαθαρίστηκε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πως τα μέτρα ακολουθούνται πιστά.

ΕΔΕ στο Τμήμα Φυσικής του Παν/μίου Κρήτης μετά τις καταγγελίες των φοιτητών

Η δομή του Παν/μιου Κρήτης που θα βοηθήσει τους φοιτητές να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στις απαιτήσεις των μαθημάτων τους

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr