Προσαρμόζεται και το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα νέα δεδομένα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Προσαρμόζεται το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα στα νέα δεδομένα – Ήδη το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, καθώς επίσης και των Παιδαγωγικών έχουν υιοθετήσει το νέο “σύστημα”.

Ως ένα “πολύ σημαντικό βήμα”, μια “πολύ μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον”, βλέπει τη διδασκαλία με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, που έχουν ξεκινήσει και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο πρύτανης κ. Παναγιώτης Τσακαλίδης.

Ήδη το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών, καθώς επίσης και των Παιδαγωγικών, προσαρμόστηκαν στις ανάγκες, υιοθετώντας την νέα τεχνολογική λογική για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους και να μην παρουσιαστεί ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου.

Κάθε αρχή και δύσκολη, βεβαίως: Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που έκανε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο κ. Τσακαλίδης, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες η διδασκαλία με τη μορφή τηλεδιάσκεψης θα γίνεται στο σύνολο των τμημάτων του Ιδρύματος.

Ο ίδιος πάντως εμφανίζεται αισιόδοξος, ότι “θα τα καταφέρουμε!”.

Με τις παραδόσεις και τα σεμινάρια φαίνεται πως βρέθηκε… άκρη. Με τα εργαστήρια όμως τι γίνεται;

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης περιμένει να λάβει απαντήσεις από την σημερινή σύνοδο των Πρυτάνεων, που θα γίνει (πώς αλλιώς;) με τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

“Πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε εκεί μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση, με εντατικό τρόπο να καλύψουμε το κενό και σε αυτά τα μαθήματα, Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε σε θέση να προσλάβουμε επιπλέον προσωπικό” είναι η άποψη που διατύπωσε ο κ. Τσακαλίδης στην ΕΡΤ Ηρακλείου.

Η επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου Κρήτης θα συζητηθεί στην αυριανή (εξ αποστάσεως, μέσω τηλεδιάσκεψης) Σύγκλητο.

Έπειτα από το κρούσμα που εμφανίστηκε, έγινε και γίνεται απολύμανση σε όλο το campus του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου, η οποία ολοκληρώνεται αύριο. Ακόμη το cretalive αναφέρει πως, καταρτίστηκε πλάνο με προσωπικό ασφαλείας σε όλες τις Υπηρεσίες, ώστε η διοικητική λειτουργία να επανέλθει σε σημαντικό βαθμό.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr