Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ιδρύματος

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του ιδρύματος

Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας Πανεπιστημίου Κρήτης για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε και επίσημα, λίγο μετά την απόφαση για την καθολική παύση της λειτουργίας όλων των βαθμίδων στην εκπαίδευση, το ανώτατο ίδρυμα.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:


Κατόπιν ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων των Πανεπιστημίων, από αύριο Τετάρτη 11 Μαρτίου και για δύο εβδομάδες.

Αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται, μέχρι και τις 25 Μαρτίου, οι πάσης φύσεως εκπαιδευτικές λειτουργίες οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία, η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των φοιτητικών εστιατορίων και κυλικείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού. 

Από την ως άνω απαγόρευση εξαιρούνται οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένου του ΕΛΚΕ, οι οποίες συνεχίζονται κανονικά, οι ερευνητικές δραστηριότητες και η λειτουργία των Φοιτητικών Εστιών, ιδιόκτητων και εκμισθωμένων. 

Όλοι οι υπάλληλοι του Ιδρύματος συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Βιβλιοθήκης, των Γυμναστηρίων και των κοινόχρηστων αιθουσών, θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους.

Σε περίπτωση ρύθμισης για τους εργαζόμενους γονείς ανήλικων τέκνων θα υπάρξει νεότερη σχετική με το θέμα ανακοίνωση.

Ειδικότερα: στα εστιατόρια το φαγητό θα διανέμεται αποκλειστικά σε πακέτο.

Το κεντρικό κυλικείο στο Ρέθυμνο και τα κυλικεία Βιολογίας, Ιατρικής και Επιστήμης Υπολογιστών στο Ηράκλειο θα λειτουργούν κατά τη διάρκεια του εργασιακού ωραρίου για την εξυπηρέτηση των υπαλλήλων.

Οι απόφοιτοι θα παραλάβουν κανονικά τα πτυχία τους από τις Γραμματείες των Τμημάτων. Γενικές Συνελεύσεις Τομέων, Συνελεύσεις Τμημάτων και Σχολών, Πρυτανικό Συμβούλιο και Σύγκλητος θα διεξαχθούν κανονικά.

Ο προγραμματισμός του εξαμήνου και άλλες πιθανές εκπαιδευτικές ρυθμίσεις θα ανακοινωθούν, αφού ληφθεί υπόψιν το σύνολο των παραγόντων που συγκροτούν μιαν οπωσδήποτε έκτακτη συνθήκη.

Για ότι νεότερο θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» μείνετε συντονισμένοι!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr