Φοιτητές θα αναγκαστούν μετά την εξεταστική να αδειάσουν τα δωμάτιά τους από τις εστίες ή να πληρώσουν χαράτσι

Φοιτητές θα αναγκαστούν μετά την εξεταστική να αδειάσουν τα δωμάτιά τους από τις εστίες ή να πληρώσουν χαράτσι

Τι καταγγέλλουν φοιτητές: Να καταργηθεί άμεσα το καλοκαιρινό χαράτσι στις εστίες απαιτούν οι φοιτητές που διαμένουν στις φοιτητές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Μέριμνας του Πανεπιστημίου ότι μετά την εξεταστική οι φοιτητές θα αναγκαστούν να αδειάσουν τα δωμάτιά τους στις εστίες, τα οποία κάθε χρόνο αξιοποιούνται από το Πανεπιστήμιο για τις καλοκαιρινές του business (summer schools κ.ά.).

Όπως αναφέρει φοιτητική παράταξη: "Η Μέριμνα καλεί τους εστιακούς φοιτητές που έχουν σκοπό να μείνουν στα δωμάτιά τους για να δουλέψουν το καλοκαίρι (επειδή δεν τα βγάζουν πέρα, για να φτιάξουν απόθεμα ταμείου για να σπουδάσουν και το χειμώνα στο Ρέθυμνο) να πληρώνουν 1 ευρώ την ημέρα (60 ευρώ για τους δύο μήνες του καλοκαιριού!)."


Η ανακοίνωση από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σημειώνει:

«Είναι αδιανόητο οι φοιτητές να αντιμετωπίζονται σαν πελάτες!

Είναι δικαίωμά μας να κανονίζουμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα όπως ο καθένας νομίζει, ο φοιτητής δεν σταματάει να έχει αυτή την ιδιότητα το καλοκαίρι, συνεχίζει να έχει υποχρεώσεις! Έχουμε το δικαίωμα να μην αναγκαζόμαστε να αφήνουμε τα σπίτια μας και να περιπλανιόμαστε, εν μέσω της εξεταστικής του Σεπτέμβρη ειδικά όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι τα κλειδιά επιστρέφουν μόλις 2 μέρες πριν την εξεταστική!.

Ειδικά στην περίπτωση που μένουμε στο Ρέθυμνο και το καλοκαίρι όχι κατά επιλογή, αλλά επειδή δουλεύουμε για να εξασφαλίσουμε τα έξοδα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς.

Το πρόβλημα των εστιών δεν είναι η επιβάρυνση τους καλοκαιρινούς μήνες…

Τα προβλήματα είναι ότι με τις ευλογίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται το δικαίωμα στη στέγαση σε εμπόρευμα, η φοιτητική μέριμνα υποχρηματοδοτείται και με τον νέο "μεταμνημονιακό προϋπολογισμό", οι φοιτητές μετατρέπονται σε πελάτες και τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις…

Αλήθεια, πόσο προοδευτικό είναι αυτό; Καθόλου… αυτή είναι όμως η κοινή αντίληψη της ΕΕ και όλων των κομμάτων και των δυνάμεων που τη στηρίζουν μέσα και έξω από τα ιδρύματα!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας που έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να διασφαλίζεται απρόσκοπτα η σίτιση, η συντήρηση, η καθαριότητα και η φύλαξη όλο το χρόνο!

Να καταργηθεί τώρα το ''χαράτσι'' του 1 ευρώ για την καλοκαιρινή περίοδο!

Κανένας εστιακός φοιτητής να μην αναγκαστεί να φύγει από το δωμάτιό του μετά το πέρας της εξεταστικής!

Για τις υπόλοιπες δραστηριότητες του Πανεπιστημίου να ενοικιαστούν δωμάτια.

Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη Φοιτητική Μέριμνα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr