Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για κινητοποίηση

Κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για κινητοποίηση

Τι αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι φοιτητικοί σύλλογοι Ιατρικής, ΒΕΤ, Φυσικού, Ιστορικού-Αρχαιολογικού και ΠΤΝ:

"Καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε με εντολή του Πρύτανη του ΑΠΘ απέναντι στην σημερινή κινητοποίηση - κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Φοιτητικών συλλόγων Πολιτικών Επιστημών και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών με κύριο αίτημα να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας άμεσα.


Αποδεικνύεται περίτρανα ποια είναι η πραγματική στόχευση του νέου νόμου.

Τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει κανένα απο τα αιτήματα που οι φοιτητικοί σύλλογοι από την αρχή της πανδημίας είχαν υιοθετήσει σχετικά με το άνοιγμα των σχολών τους με όλα τα μέτρα προστασίας, οι Πρυτανικές Αρχές έχουν υιοθετήσει μέχρι κεραίας την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης.

Μπροστά στον δίκαιο αγώνα των ΦΣ να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, να δοθούν όλα τα χρήματα που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση για ματ στους φοιτητές και τις ανάγκες τους, η στάση της Πρυτανείας ήταν ο αποκλεισμός των φοιτητικών από τις Συγκλήτους και τα όργανα διοίκησης αλλά και η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού.

Όσο φόβο κι αν θέλουν να σπείρουν, όσο και αν προσπαθούν να συκοφαντήσουν τον αγώνα των φοιτητικών και το δίκαιο των αιτημάτων τους, τόσο οι φοιτητές μέσα από την οργάνωση και τον αγώνα τους θα τους χαλάνε τα σχέδια.

Γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νέος νόμος και σε ποιους αναφέρεται. Η προσπάθεια να καταδείξουν τους φοιτητές ως εγκληματίες έχει αποτύχει εδώ και καιρό.

Μέσα από τον πολύμορφο αγώνα των ίδιων των φοιτητών, έχει αποκαλυφθεί με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών αλλά αντίθετα προωθούν ακόμη πιο επιτακτικά τα δικά τους σχέδια.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε προσπάθεια κατασυκοφάντησης και τρομοκράτησης θα πέφτει στο κενό.

Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές!

Οι φοιτητές συνεχίζουν δυναμικά! Κ αγώνας τους είναι δίκαιος και θα νικήσει.

Καλούμε σε Συγκέντρωση την Τρίτη 23/02 στις 12:00 στην Περιφέρεια Ιωαννίνων."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr