Παν. Ιωαννίνων: Μειώνεται το κόστος της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους εστιακούς φοιτητές

Την δέσμευσή της απέναντι τους φοιτητές, να συμβάλλει ώστε να μειωθεί το κόστος μετακίνησής τους προς την Πανεπιστημιούπολη υλοποιεί η Δημοτική Αρχή.

Το θέμα είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος σε συναντήσεις του με τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανο Μουστακλή συζήτησε εκτενώς τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει ο Δήμος.

Έτσι η Οικονομική Επιτροπή κατά την σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα την επιδότηση για την έκδοση μηνιαίας κάρτας με μειωμένη τιμή για όσους φοιτητές διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα εκδοθούν με τιμή 25 ευρώ –αντί των 35 που ίσχυε μέχρι τώρα- και για το διάστημα από Μάρτιο μέχρι και Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020.

Ο Δήμος θα επιδοτήσει το Αστικό ΚΤΕΛ με το ποσό των 80 χιλιάδων ευρώ ώστε να καλύψει τη σχετική δαπάνη. Η πίστωση είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους.

Το κόστος της έκδοσης των μηνιαίων καρτών μειωμένης τιμής για τον μήνα Σεπτέμβριο θα καλυφθεί από το Αστικό ΚΤΕΛ το οποίο από την πλευρά του συνδράμει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ο κατάλογος των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και είναι δικαιούχοι έχει σταλεί ήδη από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου στο Δήμο ώστε να ξεκινήσει άμεσα η έκδοση των καρτών.

«Η Δημοτική μας Αρχή είναι απόλυτα συνεπής απέναντι στους φοιτητές και τα αιτήματά τους όπως τα είχαν εκθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε ότι το κόστος διαμονής για όσους έχουν έρθει από άλλες περιοχές είναι σημαντικό για τις οικογένειές τους, ειδικά μετά από την παρατεταμένη οικονομική κρίση που βιώνει ακόμη η χώρα. Με τα μέσα που διαθέτουμε και στα περιθώρια που μας επιτρέπει η νομοθεσία, συμβάλλουμε ώστε το κόστος αυτό να μειωθεί. Με την ίδια συνέπεια εξετάζουμε και τα αιτήματα των συμπολιτών μας», τόνισε σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Φώτης Βάββας.

Τι αναφέρει η ΠΚΣ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

"Στις 3/3 με ανακοίνωση που εξέδωσε η Οικονομική επιτροπή του Δήμου αποφασίζεται τη μείωση της μηνιαίας κάρτας μετακίνησης στα 25 ευρώ για όλους τους εστιακούς φοιτητές, ενώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει στείλει τους καταλόγους των δικαιούχων προκειμένου να ξεκινήσει η έκδοση των καρτών!

Μετά από συγκέντρωση πάνω από 2000 υπογραφών, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Πρυτανεία, Διοίκηση ΚΤΕΛ και Δήμο ο αγώνας μας δικαιώνεται!

Η νίκη αυτή είναι αποτέλεσμα του ανυποχώρητου αγώνα των φοιτητών και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους μας μπορεί να έχει αποτελέσματα!

Κάθε φοιτητής που ανησυχεί για τις σπουδές και το μέλλον του να δείξει εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικής διεκδίκησης, να μπει στον οργανωμένο αγώνα σε κάθε έτος και σχολή, κόντρα στην πολιτική Κυβερνήσεων-ΕΕ που χτυπούν τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Συνεχίζουμε μαχητικά μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους μας παλεύοντας για σύγχρονες δωρεάν σπουδές και δουλειά με δικαιώματα!".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr