Το κείμενο "αποχαιρετισμού" της φοιτήτριας ΠΤΠΕ από συμφοιτητές και καθηγητές

Το κείμενο "αποχαιρετισμού" της φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από συμφοιτητές και καθηγητές

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Το κείμενο "αποχαιρετισμού" της φοιτήτριας του ΠΤΠΕ που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, όπως αναρτήθηκε στις 8 Μαρτίου 2023:

«ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ’ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΜΑΣ…


Αγαπημένη μας Δήμητρα,

Από σήμερα η κοινότητά μας έχει στιγματισθεί από την απώλειά σου. Σε χάσαμε, μαζί με τόσους άλλους νέους και μεγαλύτερους συνανθρώπους μας στο τρομερό δυστύχημα των Τεμπών. Η συστηματική εβδομαδιαία διαδρομή για τις ανάγκες των σπουδών σου στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κόπηκε βίαια. Ήσουν μόνο 24 ετών με όλη τη ζωή μπροστά σου.

Ο πόνος και ο θυμός μας είναι ανείπωτοι. Πόνος για τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων. Θυμός για την ανευθυνότητα με την οποία η πολιτεία προσεγγίζει την καθημερινότητά μας. Μια από αυτές τις πτυχές της καθημερινότητας είναι η ανάγκη για μετακίνηση των φοιτητριών και των φοιτητών μας στο πλαίσιο των σπουδών τους, μια ανάγκη η οποία αυξάνεται όλο και περισσότερο σε καιρούς πολλαπλών κρίσεων.

Η αγανάκτησή μας είναι τεράστια. Θα συνταχθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στις προσπάθειες που γίνονται αφενός για να μην ξεχαστούν οι άνθρωποι που τόσο άδικα χάθηκαν, αφετέρου για να συζητηθούν ανοικτά όλες οι διαστάσεις αυτού του εγκλήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει.

Αγαπημένη μας Δήμητρα,

Θα μας συνοδεύει για πάντα το χαμόγελό σου, το καθαρό σου βλέμμα, ο δυναμισμός σου  και η θετική ενέργεια που καθόρισαν τις σχέσεις στην κοινότητα του μεταπτυχιακού μας.  Καλό σου ταξίδι…

Φοιτήτριες και φοιτητές, διδάσκουσες και διδάσκοντες στο μεταπτυχιακό και προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Τέμπη: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θρηνεί δύο φοιτητές του / Σε αναβρασμό οι φοιτητές

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr