Ερευνητική ομάδα του THMMY του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Νεπάλ

To THMMY Στο Πανεπιστήμιο Του Κατμαντού, Νεπάλ

Η ερευνητική ομάδα Δημιουργικών Τεχνολογιών Μάθησης του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (http://ctll.e-ce.uth.gr) συμμετείχε στην 3η προγραμματισμένη συνάντηση κοινοπραξίας του ερευνητικού έργου ICT-INOV (http://ictinov-project.eu) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ Capacity Building in Higher Education.

Το ερευνητικό έργο συντονίζεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και υλοποιείται με συνεργασία 12 πανεπιστημίων, 8 από τα οποία βρίσκονται στην Ασία και 4 στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, στο ερευνητικό έργο συμμετέχουν πανεπιστήμια από τη Μαλαισία, το Νεπάλ, το Πακιστάν, το Βιετνάμ, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Εσθονία, και την Ελλάδα. 


Η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Κατμαντού και το Πανεπιστήμιο Tribhuvan, που βρίσκονται στο Κατμαντού του Νεπάλ, το διάστημα 2-4 Νοεμβρίου 2022 και σε αυτή συμμετείχαν όλα τα πανεπιστήμια της κοινοπραξίας. Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν για την προώθηση του στόχου του ερευνητικού έργου που είναι η μεταφορά τεχνογνωσίας ανάμεσα σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας για την ανάπτυξη δεξιοτήτων καινοτομίας σε φοιτητές Επιστήμης Υπολογιστών. Στα πλαίσια του ερευνητικού έργου έχουν δημιουργηθεί 8 εργαστήρια υπολογιστών στα συμμετέχοντα πανεπιστήμια στην Ασία καθώς επίσης και ψηφιακές υπηρεσίες και μαθησιακές δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη συνεργασία φοιτητών σε ομάδες στα πλαίσια σχεδιασμού καινοτόμων λύσεων σε αντικείμενα Επιστήμης Υπολογιστών. Επιπλέον, αναπτύσσεται μέσω δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και παρουσιάσεων, στις οποίες συμμετέχουν καθηγητές από όλα τα πανεπιστήμια της κοινοπραξίας στην Ασία και την Ευρώπη, μια κοινότητα καλών πρακτικών σχετικά με την ενθάρρυνση της καινοτόμου σκέψης στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση στον τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών.  

Επιστημονικά υπεύθυνοι του ερευνητικού έργου είναι το μέλος ΕΔΙΠ του ΤΗΜΜΥ κ. Χαρίκλεια Τσαλαπάτα και ο Ομ. Καθ. του τμήματος κ. Ηλίας Χούστης. Το έργο υλοποιείται από το 2021 έως το 2024.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr