Βελτίωση της κατάταξης του ΠΑΔΑ στο University Impact Rankings του Times Higher Education

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Βελτίωση της κατάταξης του ΠΑΔΑ στο University Impact Rankings του Times Higher Education

Συγκεκριμένα, το ΠΑΔΑ βρίσκεται στη θέση 101-200 σε ό,τι αφορά τον Στόχο 3 που ενισχύει την «Καλή Υγεία και Ευημερία» και τον Στόχο 16 που αφορά την «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυρούς Θεσμούς».

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής σημείωσε σημαντική βελτίωση της θέσης του στην κατάταξη University Impact Rankings του Times Higher Education, για το έτος 2024 (έτος αναφοράς είναι το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023), που αφορά την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων που επιδιώκουν την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs).

Συγκεκριμένα, το ΠΑΔΑ βρίσκεται στη θέση 101-200 σε ό,τι αφορά τον Στόχο 3 που ενισχύει την «Καλή Υγεία και Ευημερία» και τον Στόχο 16 που αφορά την «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυρούς Θεσμούς». Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι στο σύνολο των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, το ΠΑΔΑ έχει βελτιώσει τη θέση του κατά 200 θέσεις σε σύγκριση με την προηγούμενη κατάταξη.

Στον Στόχο «Καλή Υγεία και Ευημερία» εξετάζονται δεδομένα που αφορούν στην έρευνα για βασικές ασθένειες, στην προσφερόμενη υποστήριξη σε επαγγέλματα υγείας και πρόνοιας και στις υπηρεσίες υγείας προς τους φοιτητές και το προσωπικό, ενώ στον Στόχο «Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί Θεσμοί», υποβάλλονται στοιχεία που αφορούν στην έρευνα για την Ειρήνη και τη Δικαιοσύνη, στη συμμετοχή εκπροσώπων του πανεπιστημίου ως συμβούλων σε δημόσιους φορείς και στην ακαδημαϊκή ελευθερία.

Την εποπτεία και την καθοδήγηση για τη συμμόρφωση με τις τεχνικές απαιτήσεις των υπό εξέταση δεικτών και τη διαχείριση της υποβολής των ενδεδειγμένων στοιχείων είχε ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων & Εξωστρέφειας του ΠΑΔΑ, Καθηγητής Θεόδωρος Ξάνθος.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Καθηγητής Παναγιώτης Ε. Καλδής, σημείωσε ότι η νέα αυτή διάκριση του ΠΑΔΑ αντανακλά την ισχυρή δέσμευσή του στο όραμα της βιώσιμης ανάπτυξης και της αειφορίας που προϋποθέτουν την ισόρροπη λειτουργία της οικονομικής ανάπτυξης, την προαγωγή της κοινωνικής ευημερίας και της προστασίας του περιβάλλοντος. Το ΠΑΔΑ πολλαπλασιάζει διαρκώς τις δράσεις που ενισχύουν τη λειτουργία του ως το πρώτο πράσινο πανεπιστήμιο, όντας πάνω απ’ όλα ένα Ίδρυμα με σταθερή προσήλωση στις αρχές της συμπερίληψης, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας, που επενδύει στους ανθρώπους του για τη σταθερή ανοδική του πορεία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.