Μισό εκατομμύριο ευρώ στο ΠΑΔΑ για αποκατάσταση βλαβών/ζημιών σε υποδομές από την κακοκαιρία «Daniel»

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Μισό εκατομμύριο ευρώ στο ΠΑΔΑ για αποκατάσταση βλαβών/ζημιών σε υποδομές από την κακοκαιρία «Daniel»

Κονδύλι 500 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών/ζημιών σε υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνέπεια φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel», ενέκρινε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Πρόκειται για πάσης φύσεως παρεμβάσεις αποκατάστασης των βλαβών/ζημιών που προκλήθηκαν από κακοκαιρία στις υποδομές, και μόνο στα κτήρια που στεγάζονται οι βιβλιοθήκες των πανεπιστημιουπόλεων Άλσους Αιγάλεω και Αρχαίου Ελαιώνα, το υπόγειο του κτηρίου Κ16 (Άλσους Αιγάλεω) και Κ20 (Αρχαίου Ελαιώνα) με σκοπό την επαναφορά της πλήρους και ασφαλούς λειτουργικότητας αυτών.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ

Στόχος της παρούσας είναι η αποκατάσταση βλαβών/ζημιών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συνέπεια φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel». Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν θα πρέπει να αποσκοπούν στην αποκατάσταση των βλαβών/ζημιών καθώς και της ασφάλειας των υποδομών του φορέα συγκεκριμένα, στα κτήρια που στεγάζονται οι βιβλιοθήκες των πανεπιστημιουπόλεων Άλσους Αιγάλεω και Αρχαίου Ελαιώνα, το υπόγειο του κτηρίου Κ16 (Άλσους Αιγάλεω) και Κ20 (Αρχαίου Ελαιώνα).

Η παρούσα αφορά σε πράξη/πράξεις που θα προταθούν από τον δυνητικό δικαιούχο, προκειμένου να ενταχθούν στο ΤΠΑ 2021-2025 του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (Α.Σ.3, Α.Π. 3.8 Δράση 3.8.1), για την υλοποίηση πάσης φύσεως δράσεων-παρεμβάσεων που δεν καλύπτονται ή δεν δύνανται να καλυφθούν από άλλη πηγή χρηματοδότησης, πρόγραμμα ή πράξη, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την άμεση αποκατάσταση των βλαβών. 

1.0 Ανακατασκευές - επισκευές - αποκαταστάσεις - αντικαταστάσεις σε υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής

Περιλαμβάνονται πάσης φύσεως παρεμβάσεις αποκατάστασης των βλαβών/ζημιών που προκλήθηκαν από κακοκαιρία στις υποδομές, και μόνο στα κτήρια που στεγάζονται οι βιβλιοθήκες των πανεπιστημιουπόλεων Άλσους Αιγάλεω και Αρχαίου Ελαιώνα, το υπόγειο του κτηρίου Κ16 (Άλσους Αιγάλεω) και Κ20 (Αρχαίου Ελαιώνα) με σκοπό την επαναφορά της πλήρους και ασφαλούς λειτουργικότητας αυτών.

2.0. Οι τίτλοι των προτεινόμενων πράξεων θα πρέπει σαφείς και αντιπροσωπευτικοί, να συνάδουν με τα ανωτέρω. Κάθε πράξη μπορεί να περιλαμβάνει υποέργο για κάλυψη οριζόντιων παρεμβάσεων σε όλες τις ανωτέρω υποδομές, ωστόσο σε περίπτωση μεμονωμένων δράσεων που αφορούν σε αυτοτελείς παρεμβάσεις θα πρέπει να υποβάλλεται διακριτή πρόταση με διακριτό Τεχνικό Δελτίο Πράξης για ένταξη στο ΤΠΑ 2021- 2025 του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (π.χ. ανά κτήριο ή ανά είδος εργασίας εφόσον δεν αφορά οριζόντιες παρεμβάσεις και η υλοποίηση των παρεμβάσεων πραγματοποιηθεί με διακριτή δημόσια σύμβαση).

2.1. Οι τίτλοι των προτεινόμενων υποέργων θα πρέπει να είναι εύληπτοι, σαφείς και αντιπροσωπευτικοί του φυσικού αντικειμένου που αφορούν, και να εξυπηρετούν αποκλειστικά την υλοποίηση της πράξης. Όταν η πράξη υλοποιείται ή προγραμματίζεται να υλοποιηθεί με ένα υποέργο, τότε ο τίτλος του ενός και μοναδικού υποέργου ταυτίζεται με τον τίτλο της πράξης.

3.0. Για την κάθε πράξη και για κάθε υποέργο θα πρέπει να υποβληθούν από το δυνητικό δικαιούχους, εκθέσεις, έγγραφα ή άλλα στοιχεία που να τεκμηριώνουν το ύψος του προτεινόμενου προϋπολογισμού (βλέπε Συνοδευτικά Έγγραφα Υποβολής Προτάσεων) καθώς και το φυσικό αντικείμενο.

Όπου απαιτείται η υποβολή βεβαιώσεων από τον δυνητικό δικαιούχο, δύναται να συντάσσονται σε ένα και μόνο έγγραφο, αρμοδίως υπογεγραμμένο με ψηφιακή υπογραφή. Το ίδιο έγγραφο να επισυναφθεί όσες φορές απαιτείται στο ΠΣ ΕΠΑ στο ΤΔΠ στα διάφορα υποχρεωτικά πεδία. Όπου δεν απαιτείται, γίνεται δήλωση μη επισύναψης στα διάφορα πεδία του ΤΔΠ.

Όσα έντυπα, έγγραφα κλπ επισυνάπτονται στο ΤΔΠ θα πρέπει να είναι αρμοδίως υπογεγραμμένα και να φέρουν ψηφιακή υπογραφή, εφόσον απαιτείται.

Μετά την ένταξη της πράξης στο ΤΠΑ, όλα τα έγγραφα που θα αναφέρονται στο έργο και οι νομικές δεσμεύσεις που θα αναληφθούν (διαγωνιστικές διαδικασίες, συμφωνητικά, λογαριασμοί, ΑΠΕ, λοιπά παραστατικά κλπ) πρέπει να αναγράφουν πάντα το φορέα χρηματοδότησης (Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού), τα στοιχεία της πράξης και την πηγή χρηματοδότησης (Εθνικό Σκέλος ΠΔΕ, ΤΠΑ 2021-2025 ΥΠΑΙΘΑ, ΣΑΝΑ ..., MIS ... και ενάριθμο ...). Το ίδιο ισχύει και για τυχόν δράσεις δημοσιότητας που θα πραγματοποιεί ο δικαιούχος (π.χ. στην ιστοσελίδα του φορέα). Επίσης, θα πρέπει να προβλέπεται με ευθύνη του δικαιούχου η τοποθέτηση αναμνηστικής πινακίδας (προσωρινής και μόνιμης), καταλλήλων διαστάσεων (επί τόπου του έργου), με αναφορά των προηγούμενων πληροφοριακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων του προϋπολογισμού της πράξης, του κυρίου του έργου και του δικαιούχου. Ο δικαιούχος οφείλει να παράσχει στοιχεία προβολής για την πράξη προς την ΥΔ όποτε ζητηθεί (π.χ. φωτογραφικό υλικό) προκειμένου αυτά να μπορούν να αξιοποιηθούν και για λόγους δημοσιότητας του ΤΠΑ.

Δεν πρέπει να περιληφθούν στις προτεινόμενες πράξεις δαπάνες που έχουν ήδη καλυφθεί για το διάστημα 2023-2025 σε άλλες πράξεις ή που καλύπτονται ήδη από τον προγραμματισμό από άλλη πηγή χρηματοδότησης (π.χ. τακτικός προϋπολογισμός). Εφιστάται η προσοχή των δυνητικών δικαιούχων για προσεκτικό έλεγχο της συνθήκης αυτής πριν την υποβολή του ΤΔΠ για νέα πράξη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.