Συνεργασία του ΠΑΔΑ με τον Δήμο Καρπενησίου

Συνεργασία μεταξύ ΠΑΔΑ και Δήμου Καρπενησίου

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών & Πολιτισμού και του Δήμου Καρπενησίου.

Το ΠΑΔΑ εκπροσωπήθηκε από τον πρύτανη καθηγητή Παναγιώτη Καλδή, την κα Ευφροσύνη Μουζακίτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρόεδρο του Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και την κα Σίνου Μαρία, Διευθύντρια του ΠΜΣ «Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων: Αειφορικός και Κοινωνικός Σχεδιασμός», ενώ ο Δήμος Καρπενησίου από το Δήμαρχο Νικόλαο Σουλιώτη, την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών κα Ιουλία Πετροπούλου και κα Στεφανία Κοκοτίνη.


Το Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων: Αειφορικός και Κοινωνικός Σχεδιασμός» και ο Δήμος Καρπενησίου με δεδομένο το ευρύ πεδίο θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος των δύο μερών, δήλωσαν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση τη συνεργασία τους και τον συντονισμό της δράσης με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, σε θέματα που διαπιστώθηκαν κοινές ή συγκλίνουσες θέσεις και τα οποία καλύπτουν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες:

α)τη συνεργασία στη σύνταξη της μελέτης και συμβουλευτικής όσον αφορά στον χώρο που έχει παραχωρηθεί για τον σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας,

β)την παροχή τεχνικών συμβουλών στον Δήμο για θέματα που αφορούν στον Αειφορικό – Βιοκλιματικό σχεδιασμό υπαίθριων χώρων, σχολικών κτηρίων και σχολικών αυλών και

γ)τη συμβολή στη διάδοση της αξίας διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της τουριστικής προβολής της περιοχής και των δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και της ενεργειακής και συνολικής αειφορικής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων (τα οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν από ερευνητικά ή άλλα Προγράμματα όπως π.χ. HORIZON, MED, JESSICA, INTERREG Europe, ΕΣΠΑ κ.α).

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης τόνισε ότι η παρούσα πρωτοβουλία θέτει τις βάσεις για την εκκίνηση μιας συνεργασίας με ένα από τα πλέον ταχέως αναπτυσσόμενα Ιδρύματα όπως είναι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εκ της οποίας θα προκύψει πληθώρα αναπτυξιακών ευκαιριών.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο του Καρπενησίου και ανέφερε ότι οι συνέργειες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διευρύνουν το πεδίο δράσης και για τα δύο μέρη πέρα του παραδοσιακού τους ρόλου στοχεύοντας και στην ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr