Τοποθέτηση Φοιτητή Ιατρικών Εργαστηρίων για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Τοποθέτηση Φοιτητή Ιατρικών Εργαστηρίων για τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Από τότε που θυμάμαι τον υπουργό παιδείας εξέφραζε σε κάθε του εμφάνιση τη δυσφορία του σχετικά με την αδικία που πλήττει τους φοιτητές και τους απόφοιτους των ΤΕΙ. Και όλοι εμείς που μέχρι τώρα η κοινωνία μας αντιμετώπιζε σαν παιδιά ενός κατώτερου Θεού ελπίζαμε πως αυτό το νέο νομοσχέδιο θα μας λυτρώσει από τα κακώς κείμενα της σύγχρονης Ελλάδας. Αλλά όπως φαίνεται ο κύριος Γαβρόγλου δεν διαφέρει πολύ από τους άλλους προκατόχους του καθώς και αυτός ζει στη σφαίρα του ακαδημαϊκού ρατσισμού και το απέδειξε περίτρανα δημιουργώντας ένα νομοσχέδιο το οποίο εξαφανίζει και καταστρέφει τις σχολές και τα ιδρύματα μας. Συγκεκριμένα στο ΤΕΙ Αθήνας γίνονται αυτόνομα τμήματα χωρίς ακαδημαϊκές και ουσιαστικές  προϋποθέσεις και πανεπιστημιοποιούνται αντικείμενα χωρίς ακαδημαϊκό προφίλ και άλλα θυσιάζονται και συγχωνεύονται με τμήματα τα οποία δεν έχουν καμία συνάφεια μεταξύ τους.

Κύριε  Υπουργέ η συγχώνευση επιστημών με παγκόσμια ακαδημαϊκή αναγνώριση σε υβριδικά τμήματα δεν μπορεί να θεωρηθεί πρόοδος. Η μετατροπή τμημάτων υγείας σε κατευθύνσεις μόνο αναβάθμιση δεν θα αποφέρει στον τομέα της εκπαίδευσης καθώς και στο παρεχόμενο σύστημα υγείας. Μια θετική πρωτοβουλία του υπουργού παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κινδυνεύει και απειλεί να συνδέσει το όνομα της με την διάλυση ενός από τους σημαντικότερους κλάδους της υγείας, αυτού του Τεχνολόγου Ιατρικών Εργαστηρίων. Σαν φοιτητής του τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας και σαν μελλοντικός επαγγελματίας υγείας μόνο θλίψη και απογοήτευση μπορώ να νιώσω για την συγκεκριμένη απόφαση, η οποία στερεί αντικειμενικών και ακαδημαϊκών κριτηρίων.


Διαβάστε ακόμη: Το εγχείρημα της μετατροπής των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά σε Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Σε μια χώρα που γέννησε την επιστήμη και την δημοκρατία θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ και ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ να αποφασίζουν 5, 8, 10 άτομα για το μέλλον χιλιάδων φοιτητών και αποφοίτων. Ποιός είστε λοιπόν εσείς κύριε Γαβρόγλου και με ποιο δικαίωμα καταπατάτε τα δικαιώματά μας και κατακρεουργείτε τα όνειρα μας και τις φιλοδοξίες μας για το μέλλον;

Αν θέλετε να λέγεστε δημοκράτης έχετε αυτή την ύστατη ώρα την ηθική και θεσμική υποχρέωση να αναθεωρήσετε την πρόταση ‘έκτρωμα’ περί συγχώνευσης 5 τμημάτων  και να επαναφέρετε την αυτονομία του τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων  την οποία και δικαιούται ασυζητητί.

Φοιτητής τμήματος των Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Αθήνας

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ΕΔΩ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr