ΕΚΠΑ: 4η Συνεδρίαση Συγκλήτου Ακαδημαϊκού έτους (2023-2024) / Θέματα προς συζήτηση

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΕΚΠΑ: 4η Συνεδρίαση Συγκλήτου Ακαδημαϊκού έτους (2023-2024) / Θέματα προς συζήτηση

Ενημέρωση ΕΚΠΑ: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν όλα τα θέματα που θα συζητηθούν στην 4η Συνεδρίαση ακαδημαϊκού έτους 2023-2024 της 29ης Νοεμβρίου 2023.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Μελών της Συγκλήτου, για τη συνεδρίαση που θα γίνει την ΤΕΤΑΡΤΗ 29-11-2023 ώρα 9.00 π.μ. με τηλεδιάσκεψη

Σε περίπτωση απουσίας του τακτικού μέλους, παρακαλούμε να ειδοποιηθεί το αναπληρωματικό μέλος.

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Α. ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1. Πρόταση για ίδρυση παραρτήματος του ΕΚΠΑ στην Κύπρο, βάσει του άρθρου 6 του ν. 4957/2022.

2. Κατανομή μίας κενής θέσης ΔΕΠ μετά από άγονη εκλογική διαδικασία για πλήρωση θέσης στη βαθμίδα επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Πολιτική Επιστήμη» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

3. Ορισμός επιστημονικά υπευθύνων -βάσει του άρθρου 16 παρ. 3 του ν. 4771-1- 2-2021- σε Τμήματα και Εργαστήρια της ΑΕ Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

4. Συγκρότηση Προσωρινής Συνέλευσης του Τμήματος Κοινωνιολογίας.

5. Ανασυγκρότηση της Διαχειριστικής Επιτροπής του κληροδοτήματος Σοφίας Σαριπόλου.

6. Ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του Διδασκαλείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας, μετά την παραίτηση μέλους.

7. Έγκριση ετήσιου απολογισμού Δράσεων, βάσει του άρθ. 33, παρ. ιγ' του ν.4957/2022, των Τμημάτων:

i. Φιλολογίας

ii. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Β. ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

8. Απονομή τίτλου ομότιμου καθηγητή στην κ. Ευφροσύνη Μόττη-Στεφανίδη αφυπηρετήσασα καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας.

9. Απονομή τίτλου ομότιμου καθηγητή στον κ. Παύλο Σεργίου αφυπηρετήσαντα καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών.

10. Απονομή τίτλου ομότιμου καθηγητή στον κ. Ανδρέα Μαγκανά αφυπηρετήσαντα καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

11. Απονομή τίτλου ομότιμου καθηγητή στον κ. Ιωάννη Χριστιανίδη αφυπηρετήσαντα καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

12. Απονομή τίτλου ομότιμου καθηγητή στους αφυπηρετήσαντες καθηγητές της Ιατρικής Σχολής κ. Αλέξανδρο Ροδολάκη και Ιωάννη Κοσκινά.

13. Απονομή τίτλου ομότιμου καθηγητή στην κυρία Δήμητρα Κουτσούκη, αφυπηρετήσασα καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Γ. ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

14. Άδειες μελών ΔΕΠ σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4999/7-12-2022.

Δ. ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΤΡΩΩΝ:

15. Επικαιροποίηση μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Τμήματος Θεολογίας, μετά εισήγηση της οικείας Κοσμητείας και απόφαση Συνέλευσης του Τμήματος.

16. Επικαιροποίηση μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Τμήματος Φαρμακευτικής, μετά εισήγηση της οικείας Κοσμητείας και απόφαση Συνέλευσης του Τμήματος.

Ε. ΜΗΤΡΩΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΚΛΕΚΤΟΡΩΝ ΑΝΑ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ.

17. Έγκριση Μητρώων Εσωτερικών και Εξωτερικών Εκλεκτόρων ανά γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Φυσικής.

18. Έγκριση Μητρώων Εσωτερικών και Εξωτερικών Εκλεκτόρων ανά γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος Φαρμακευτικής.

ΣΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ/ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ:

19. Ίδρυση Εργαστηρίου Συμβουλευτικής Ποιμαντικής και Ψυχολογίας με διακριτικό τίτλο «ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ» στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας. Καθορισμός Εσωτερικού Κανονισμού.

20. Μετονομασία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Τομέα Χειρουργικής της Ιατρικής Σχολής σε Α΄ Αγγειοχειρουργική Κλινική.

Ζ. ΘΕΜΑΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

21. Έγκριση σχεδίου καθομολόγησης μεταπτυχιακών φοιτητών στην αγγλική γλώσσα.

22. Τροποποίηση της από 4-8-2020 απόφασης Συγκλήτου μόνον ως προς το άρθρο 5 του Ε.Π.Σ. μεταξύ ΕΚΠΑ και Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στο πλαίσιο ΠΜΣ (ΑΔΑ Ω8ΜΘ46ΨΖ2Ν-Λ2Τ).

23. Επικαιροποίηση Ειδικού Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του ΔΠΜΣ «Αρχαία Ελληνική Γραφή: Φορείς και Περιεχόμενο» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δ.Π.Θ. και του Τμήματος Φιλολογίας ΕΚΠΑ.

24. Επέκταση συνεργασίας του ΠΜΣ με τίτλο «Αρχαιολογία και Ιστορία του Αρχαίου Κόσμου: Από την Απώτατη Προϊστορία έως την Ύστερη Αρχαιότητα» του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος European Master of Classical Cultures με το Πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα (Ισπανία)

25. Τροποποίηση του ΠΜΣ «Πολιτική, Διοίκηση και Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

26. Τροποποίηση του Διιδρυματικού ΠΜΣ με τίτλο «Ωκεανογραφία και Διαχείριση Θαλάσσιου Περιβάλλοντος» των Τμημάτων Βιολογίας, Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Φυσικής και Χημείας του ΕΚΠΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

27. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.

28. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Ακοολογία και Νευροωτολογία» της Ιατρικής Σχολής

29. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική και Βιοϋλικά στην Ορθοπαιδική» της Ιατρικής Σχολής.

30. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Γενική και Εξειδικευμένη Παιδιατρική: Κλινική Πράξη και Έρευνα» της Ιατρικής Σχολής.

31. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Διαταραχές της Αναπνοής στον Ύπνο-Εργαστηριακή και Κλινική Ιατρική του Ύπνου» της Ιατρικής Σχολής.

32. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Διασυνδετική Ψυχιατρική: Απαρτιωμένη Φροντίδα Σωματικής και Ψυχικής Υγείας» της Ιατρικής Σχολής.

33. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Μητρικός Θηλασμός και Γονεϊκότητα» της Ιατρικής Σχολής.

34. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Αντιμετώπιση Εξαρτήσεων- Εξαρτησιολογία» της Ιατρικής Σχολής

35. Τροποποίηση κανονισμού του Κοινού ΠΜΣ με τίτλο «Ενδοαγγειακές Τεχνικές» της Ιατρικής Σχολής σε συνεργασία με το School of Medicine and Surgery, University of Milano-Bicocca.

36. Τροποποίηση κανονισμού του ΠΜΣ με τίτλο «Βιολογία της Άσκησης» του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

37. Έγκριση έκθεσης για τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΠΜΣ «Πληροφορική» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

38. Έγκριση έκθεσης για τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΠΜΣ «Μηχανική Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

39. Έγκριση έκθεσης για τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του ΠΜΣ «Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

40. Έγκριση έκθεσης για τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Διιδρυματικού ΠΜΣ «Επιστήμη Δεδομένων και Τεχνολογίες Πληροφορίας» του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

41. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του Διιδρυματικού ΠΜΣ «Τεχνο-οικονομικά Συστήματα Διοίκησης» του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

42. Αντικατάσταση μελών Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του ΔΠΜΣ με τίτλο «Γνωσιακή Επιστήμη» του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

43. Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του ΔΠΜΣ «Μεταπτυχιακά Διπλώματα Ειδίκευσης στην Ηλεκτρονική Ραδιοηλεκτρολογία (Ρ/Η) και στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό (Η/Α)» των Τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

44. Αντικατάσταση μέλους Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του ΔΠΜΣ με τίτλο «Science, Technology, Society-Science and Technology Studies» του Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης.

Η. ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ:

45. Τροποποίηση κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας.

Θ. ΘΕΜΑΤΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ( Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ)

46. Κοινοποίηση αποφάσεων Συμβουλίου του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αναφορικά με την ίδρυση εκπαιδευτικών προγραμμάτων (άρθρο 115 παρ. 1β ν. 4957/2022).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.