Φιλοσοφική Αθηνών: "Στοχοποιούν καθηγήτρια" / Σε διαφορετικό κτίριο οι ορκωμοσίες

Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών: Έντονη αντίθεση της Κοσμητείας στη στοχοποίηση καθηγήτριας / Σε διαφορετικό κτίριο οι ορκωμοσίες

Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών«Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει την έντονη αντίθεσή της στη στοχοποίηση της συναδέλφου καθηγήτριας Βάνας Νικολαΐδου-Κυριανίδου, Προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας, στο κείμενο πρόσφατης Απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής «Κ. Βάρναλης».

Υποστηρίζουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία και το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων των μελών της Φιλοσοφικής Σχολής να εκφράζουν ανεμπόδιστα τις απόψεις τους».


Κοσμητεία Φιλοσοφικής
Σχολής ΕΚΠΑ

Σε διαφορετικό κτίριο οι ορκωμοσίες λόγω κατάληψης

«Τα τελευταία χρόνια, οι ορκωμοσίες των πτυχιούχων μας λαμβάνουν χώρα στη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Σήμερα, η ορκωμοσία τελέσθηκε σε ένα γειτονικό κτήριο, γιατί, λόγω κατάληψης, η πρόσβαση στη Φιλοσοφική Σχολή μας ήταν απαγορευμένη! Μπροστά στην εικόνα μιας σκοτεινής και κλειδαμπαρωμένης Φιλοσοφικής, το πολύ παρήγορο είναι ότι  η τελετή της ορκωμοσίας έγινε σε μια αίθουσα πλημμυρισμένη από νέους ανθρώπους, που ήρθαν συνοδευόμενοι από φίλους-συμφοιτητές και από τις πανευτυχείς οικογένειές τους. Η γιορτινή διάθεση και η αισιοδοξία που επικρατούσε έμοιαζε να βγάζει επιδεικτικά τη γλώσσα σε όσους προσπαθούν να καταλύσουν τον τρόπο ύπαρξης της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δύο κοινωνίες, δύο Πανεπιστήμια. Από τη μια πλευρά, αυτοί που με έχουν, και πάλι, στοχοποιήσει με τις τωρινές προκηρύξεις τους, και, από την άλλη, οι πολλοί άλλοι στους οποίους προσπαθώ να μεταλαμπαδεύσω όσες γνώσεις έχω αποκτήσει. Για χάρη αυτών των πολλών, δεν θα πάψω να ελπίζω ότι μια μέρα το Πανεπιστήμιο θα φιλοξενεί πραγματικούς φοιτητές και θα αποδίδει στην κοινωνία καλούς επιστήμονες και μόνον!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr