ΟΠΑ: Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στα 300 "Top Business Schools" παγκοσμίως

ΟΠΑ: Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στα 300 "Top Business Schools" παγκοσμίως σύμφωνα με την Eduniversal

Ο έγκριτος διεθνής φορέας αξιολόγησης Eduniversal δημοσιοποίησε τα 1.000 καλύτερα “Business Schools” από 154 χώρες για το 2022.

Η εν λόγω κατάταξη αξιολογεί τα “Business Schools” σύμφωνα με τη διεθνή τους φήμη σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ πρόσθετα κριτήρια κατάταξης αποτελούν οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις, οι θέσεις που αυτά καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων διεθνών κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools. 


Με τη χρήση των κριτηρίων αυτών επιτυγχάνεται η κατάταξη των “Business Schools” των Πανεπιστημίων σε πέντε (5) κατηγορίες διάκρισης. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έλαβε 4 αστέρια διάκρισης που το κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία ("4 Palmes League - Top Business Schools"), καθώς και στα 300 καλύτερα Business Schools του κόσμου! Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν το μόνο “Business School” Ελληνικού Πανεπιστημίου που κατατάχθηκε στην κατηγορία "4 Palmes" ανάμεσα σε διακεκριμένα Business Schools.

Στη ίδια κατηγορία διάκρισης ("4 Palmes League - Top Business Schools"), κατατάσσονται, μαζί με το Business School του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και υψηλού κύρους αντίστοιχες Σχολές Διοίκησης πανεπιστημίων του εξωτερικού, όπως το Johns Hopkins University Carey Business School, το Kelley School of Business του Indiana University, το Business School του Strathclyde University και το Management School του Lancaster University.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή διάκριση ο Αντιπρύτανης Έρευνας Καθηγητής Γιώργος Λεκάκος δήλωσε: "Η διεθνής αναγνώριση της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελεί μια ακόμα επιβράβευση του ερευνητικού και διδακτικού έργου των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος. Η ηγετική θέση της Σχολής αναδεικνύει τις ευθύνες μας να λειτουργήσουμε ως πρότυπο σπουδών διοίκησης επιχειρήσεων στην Ελλάδα και παράλληλα να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που θα εδραιώσουν τη θέση μας μεταξύ των κορυφαίων Business Schools παγκοσμίως".

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr