ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Διαμαρτυρία φοιτητών για την εκρηκτική κατάσταση στις Φοιτητικές Εστίες (ΦΩΤΟ)

ΔΙΠΑΕ Καβάλας: Διαμαρτυρία φοιτητών για την εκρηκτική κατάσταση στις Φοιτητικές Εστίες

Παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΔΙΠΑΕ Καβάλας για την εκρηκτική κατάσταση στις Φοιτητικές Εστίες της πόλης, με αφορμή τις πρόσφατες πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, οι εστίες Φ1 και Φ2 όπως και ορισμένα δωμάτια πλημμύρισαν, καθώς βούλωσαν οι σωληνώσεις, με αποτέλεσμα να γεμίσουν λύματα.


«Ενώ βρισκόμαστε στον 21αιώνα που η επιστήμη και η τεχνολογία κάνουν θαύματα, που παράλληλά φτιάχνουν 500 κλίνες για ΝΑΤΟϊκους φαντάρους στην Αλεξανδρούπολη σε μια βδομάδα, την ίδια στιγμή οι εστίες μας πρέπει να πλημμυρίζουν κάθε λίγο και λιγάκι, να μην μπορούμε να κάνουμε ένα μπάνιο με τον φόβο μήπως είναι βουλωμένη η αποχέτευση», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εστιαζομένων Φοιτητών ΔΙΠΑΕ Καβάλας, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση και όλες τις προηγούμενες, την διοίκηση του ιδρύματος, τις δημοτικές αρχές και την περιφέρεια που ευθύνονται για την χρόνια υποχρηματοδότηση στα ιδρύματα και την φοιτητική μέριμνα, «προσπαθώντας να κρύψουν με διάφορα τεχνάσματα το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι. Μπορεί να χαλάμε το αφήγημα τους ότι τα πανεπιστήμια και οι εστίες μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα αλλά τελικά η ίδια η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύψει την μπόχα που βγάζει η πολιτική τους». 

Ο Σύλλογος Εστιαζομένων Φοιτητών οργάνωσε σήμερα κινητοποίηση, καλώντας όλους τους φοιτητές «να μην σκύψουν το κεφάλι, να αγωνιστούν ενάντια σε αυτή την κατάσταση μέσω των συλλόγων τους, να διεκδικήσουν εστίες και δωμάτια που να μπορούν να χωρέσουν τα όνειρα και τις ιδέες νέων ανθρώπων και όχι να πλημμυρίζουν και να μην χωράνε σε αυτά».

Ο Σύλλογος Εστιαζομένων Φοιτητών ΔΙΠΑΕ Καβάλας, μαζί με αντιπροσωπείες από τους Φοιτητικούς Συλλόγους ΦυσικούΧημικούΠληροφορικής και Λογιστικής πραγματοποίησε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο φοιτητικής μέριμνας του ΔΙΠΑΕ Καβάλας, όπου οι υπεύθυνοι δήλωσαν «αναρμόδιοι» για τις εγκαταστάσεις των εστιών, «πετώντας» όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, το «μπαλάκι» των ευθυνών σε άλλες υπηρεσίες του Ιδρύματος. Στη συνέχεια οι φοιτητές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας και στην Τεχνική Υπηρεσία, όπου η απάντηση που έλαβαν ήταν ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης και προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή τους, 12 Εργατικά και Συνταξιουχικά Σωματεία της Καβάλας στέκονται στο πλευρό των φοιτητών και ζητούν να σταματήσει η υποχρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τονίζοντας: «Δεν ανεχόμαστε τα παιδιά μας να ζουν μια τέτοια κατάσταση! Η υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων οδηγεί σε τέτοιες απαράδεκτες καταστάσεις! Ζητάμε εδώ και τώρα να λυθεί το ζήτημα. Να υπάρχουν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες. Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών!».

Την κοινή ανακοίνωση υπογράφουν: Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Καβάλας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού και συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας-Θάσου, Σωματείο Οικοδόμων και συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας, Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας, Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Καβάλας-Νέστου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ΕΛΜΕ Καβάλας, Σωματείο Εφοριακών Καβάλας-Δράμας, Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Καβάλας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr