Διάκριση καθηγητή του ΔΙΠΑΕ από την Google και το Harvard Global Health Institute

Η Google και το Harvard Global Health Institute ξεχώρισε ερευνητική πρόταση καθηγητή του ΔΙΠΑΕ μεταξύ εκατοντάδων ανταγωνιστικών προτάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο

Μετά από επιτυχή αξιολόγηση από την Google και το Harvard Global Health Institute, η ερευνητική πρόταση του Δρ.Κωνσταντίνου Δεμερτζή, που υπεβλήθηκε στο πλαίσιο ερευνητικής συνεργασίας του με το Εργαστήριο Πολύπλοκων Συστημάτων του Τμήματος Φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, επιχορηγήθηκε με το πόσο των 7.635$ σε υπηρεσίες πρόσβασης προηγμένου εξοπλισμού cloud της Google, με σκοπό την παραγωγή πρότυπης έρευνας για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19.

Η ερευνητική πρόταση, η οποία ξεχώρισε μεταξύ εκατοντάδων ανταγωνιστικών προτάσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετίζεται με την πρόβλεψη της νόσου covid-19 από υλικό ψηφιακής ακτινοδιάγνωσης υπολογιστικής τομογραφίας, μέσω προηγμένων μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα εξειδικευμένων νευρωνικών δικτύων βαθιάς μάθησης.


Σημειώνεται ότι ο Δρ. Κ.Δεμερτζής είναι, επίσης, διδάσκων στο Τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ με το πρόγραμμα απόκτησης διδακτικής εμπειρίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr