Φοιτητές Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ έφτιαξαν λειτουργική εφαρμογή για SMS στο 13033

Δύο Έλληνες φοιτητές Μηχανικών Πληροφορικής του Διεθνές Πανεπιστημίου της Ελλάδος βλέποντας την καθημερινή ανάγκη εκατομυρίων πολιτών συνεργάστηκαν και έφτιαξαν μια πρωτοποριακή εφαρμογή για όσους στέλνουν καθημερινά μήνυμα στο πενταψήφιο 13033 για να πάρουν άδεια εξόδου από την καραντίνα.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για τους φοιτητές Φώτη Παπαρούνα από την Αλεξανδρούπολη που βρίσκεται στο 5ο έτος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΔΙΠΑΕ (Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος) με Έδρα την Καβάλα και τον Γιώργο Μπίρκα από τον Μαρμαρά Χαλκιδικής που βρίσκεται στο 4ο έτος σπουδών στο ίδιο τμήμα.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές στα «Φοιτητικά Νέα» η εφαρμογή που φτιάξαμε δίνει την δυνατότητα της εύκολης σύνταξης και αποστολής μηνύματος στο 13033. Η εφαρμογή αποθηκεύει τα δεδομένα τοπικά στην συσκευή κατά την πρώτη καταχώρηση όποτε την επόμενη φορά θα κληθεί ο χρήστης να επιλέξει μόνο τον λόγο της έξοδος του.

Αναλυτικά τα βήματα λειτουργίας:

1. Εισάγεται Ονοματεπώνυμο

2. Εισάγεται Τόπο Κατοικίας

3. Επιλέγεται από την λίστα τον λόγο της έξοδος σας

4. Αποστολή

Η εφαρμογή θα συντάξει σωστά το μήνυμα και θα ανοίξει την εφαρμογή για αποστολή μηνύματος, θα βάλει ως παραλήπτη το 13033 και σαν μήνυμα θα είναι τα στοιχεία που καταχωρίσατε νωρίτερα.

Τα δεδομένα που εισάγατε θα αποθηκευτούν τοπικά στην συσκευή οπότε την επόμενη φορά που θα χρειαστεί, θα επιλέξετε μόνο τον λόγο τις έξοδο σας και να πατήσετε αποστολή.

Το όνομα της εφαρμογής "SMS 13033" και είναι διαθέσιμη στο google play.

Για να δείτε την εφαρμογή πατήστε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr