Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Συν-δημιουργώντας βιώσιμες λύσεις μέσω παγκόσμιων συνεργασιών

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: Συν-δημιουργώντας βιώσιμες λύσεις μέσω παγκόσμιων συνεργασιών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Μετάβασις» (METAVASIS: Mobility for Energy Transition Awareness to Bring About Societal Impacts) θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2024 συνάντηση εργασίας εκπροσώπων του Πανεπιστημίου του Texas A&M Energy Institute και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα των Πρυτανικών Αρχών στην Αίθουσα Τελετών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο κεντρικό κτίριο διοίκησης.

Στόχος του προγράμματος, που υποστηρίζεται από την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, είναι η κατανόηση των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων μιας ταχείας ενεργειακής μετάβασης σε ευάλωτες κοινότητες και περιθωριοποιημένες περιοχές στο Τέξας και την Ελλάδα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, Καθηγητής κ. Σπυρίδων Κίντζιος, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κος Γεώργιος Τσούνης και εκ μέρους του Πανεπιστήμιου TEXAS A&M o Prof. S.Pistikopoulos, Director, Texas A&M Energy Institute-TAMEI και ο Prof. A.M.H. Ibrahim, Associate Dean for Research, Texas A&M College of Agriculture and Life Sciences.

Το πρόγραμμα «Μετάβασις» θα παρουσιαστεί από τον Καθηγητή και Επιστημονικό Υπεύθυνο, κ. Γεώργιο Παπαδάκη (ΓΠΑ) και τον Δρ. κ. Κωνσταντίνο Παππά (TEXAS A&M). Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Κοινοπραξίας του Τέξας, κ. R. Lerner, J.D., θα παρουσιάσει το πρόγραμμα διεθνοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης του Τέξας στην παγκόσμια σκηνή, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Καθηγητής κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας μίλησε για τη συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας σε Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Η κα Θεοδώρα Ζαχαριά, επικεφαλής του Just Transition Observatory in Greece θα παρουσιάσει τις δράσεις ενεργειακής μετάβασης.

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με εισηγήσεις επιστημόνων τόσο από το Πανεπιστήμιο του Τέξας όσο και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε θέματα: Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή στην Ελλάδα, Υπηρεσιών καινοτομίας και μεταφοράς τεχνολογίας στον ενεργειακό τομέα, Μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος στη γεωργία, Κοινοτήτων που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή και την ενεργειακή μετάβαση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.