Κινητοποίηση φοιτητών το απόγευμα για την αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ

Κινητοποίηση φοιτητών το απόγευμα για την αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ

Σε νέα κινητοποίηση προχωρούν σήμερα οι φοιτητές στη Θεσσαλονίκη αντιδρώντας στην έντονη αστυνομική παρουσία που υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στο ΑΠΘ.

Οι φοιτητές και οι φοιτητικοί σύλλογοι Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν την επιχείρηση περικύκλωσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από αστυνομικές δυνάμεις και για τον λόγο αυτό προχωρούν σε κινητοποίηση σήμερα, Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 19.30, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. 

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων Θεσσαλονίκης:

Με αφορμή ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα, η κυβέρνηση ύπουλα προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παρουσία των δυνάμεων καταστολής μέσα στο πανεπιστημιακό χώρο. 

Με πρόσχημα πλέον την προστασία της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και οι πρυτανικές αρχές που απέρριψαν όλο αυτό το διάστημα κάθε πρόταση των φοιτητικών συλλόγων για επιστροφή στις σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας, για διασφάλιση των μέτρων υγιεινής στις φοιτητικές εστίες κτλπ, προχωρά στην εφαρμογή κάθε πτυχής του νόμου Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη. 

Όπως και το προηγούμενο διάστημα έτσι και τώρα οι φοιτητικοί σύλλογοι ξεκαθαρίζουν πως δεν θα επιτρέψουν τις αστυνομικές δυνάμεις να στρατοπαιδεύσουν στο ΑΠΘ, πως θα υπερασπιστούν στην πράξη το άσυλο και θα διασφαλίσουν πως το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές, στους καθηγητές και στις ανάγκες τους και όχι στις δυνάμεις καταστολής και στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Προχωρούμε σε κινητοποίηση σήμερα Τετάρτη 9/7 στις 19.30 στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. 

Καλούμε τον λαό και την νεολαία να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι στην ολόπλευρη επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα μας και να εναντιωθούμε στην ένταση της καταστολής, στην προσπάθεια επιβολής φόβου, ειδικά μπροστά στην μεγάλη απεργία στις 10/6.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr