ΒΙΝΤΕΟ: Βίαιη προσαγωγή φοιτητή στην κατάληψη της Πρυτανείας

ΒΙΝΤΕΟ: Βίαιη προσαγωγή φοιτητή στην κατάληψη της Πρυτανείας

Ο φοιτητής φαίνεται να έχει περικυκλωθεί από άντρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ και μάλιστα ενώ βρίσκεται ακόμα στο έδαφος τον ψέκασαν με δακρυγόνο από πολύ κοντινή απόσταση και δεν επέτρεψαν σε κανέναν να του παρέχει βοήθεια.

Σε βίαιη προσαγωγή προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας άντρες της ΕΛ.ΑΣ στο ΑΠΘ, όπου πραγματοποιήσαν έφοδο, με αφορμή την κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές.


Επέμβαση στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, το οποίο κατέλαβαν το πρωί φοιτητικές παρατάξεις που αντιδρούν στις διατάξεις του νόμου 4777/21, πραγματοποίησαν δυνάμεις της αστυνομίας, έπειτα από αναφορές για βανδαλισμούς μέσα στην Πρυτανεία, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα μέλη των παρατάξεων μετέβησαν γύρω στις 7 το πρωί στο Πανεπιστήμιο, πριν από την ώρα της προσέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων. Οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία φύλαξης, όπως και εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας που βρίσκονταν ήδη στο κτίριο εκδιώχθηκαν, ενώ τους ζητήθηκε να απομακρύνουν και τα αυτοκίνητα από τον χώρο στάθμευσης του κτιρίου.

Φοιτητές εκτόξευσαν μπογιές και καφέδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες προσπάθησαν να τους απωθήσουν με τις ασπίδες τους, ενώ προχώρησαν και σε χρήση χημικών.

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 20 προσαγωγές.

Στο video διάρκειας 5 λεπτών που ανέβηκε στο Facebook από τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη φαίνεται ο νεαρός να έχει περιοριστεί από τις αρχές, να βρίσκεται στο έδαφος και να είναι περικυκλωμένος.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook, από τη σύλληψη ενός ατόμου, είναι σοκαριστικές.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr