Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ για τη λέσχη

Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ για τη λέσχη

Σε κινητοποίηση στη Πρυτανεία του ΑΠΘ προχώρησαν νωρίτερα σήμερα οι φοιτητικοί σύλλογοι Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας και ΤΕΦΑΑ διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της ΠΦΛ για μια ώρα χθες Τρίτη, με αίτημα "δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές στην ευθύνη του Πανεπιστημίου χωρίς σύμβαση εργολαβίας".

Εκλεγμένοι και μέλη των φοιτητικών συλλόγων τόνισαν χαρακτηριστικά ότι "τη στιγμή που κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει παρθεί για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων, που χιλιάδες φοιτητές είναι στον "αέρα" με τα έξοδα τους να πολλαπλασιάζονται καθημερινά, τώρα τους στερείται η πρόσβαση στη διανομή φαγητού επειδή δεν είχαν κάρτες σίτισης!"


Παράλληλα, ανέδειξαν όπως αναφέρουν "την ευθύνη που έχουν συνολικά το κράτος, το υπουργείο καθώς και η Πρυτανεία του ΑΠΘ για τη συντήρηση και την ενίσχυση του καθεστώτος της εργολαβίας στη Λέσχη με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί να προβλέπει τη σίτιση μόλις για το 7% των φοιτητών του ΑΠΘ. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε αξιοποιούνται και οι κάρτες σίτισης που διαχωρίζουν τους φοιτητές σε αυτούς που βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας με αυτούς που οι γονείς τους με "νύχια και με δόντια" τα βγάζουν πέρα.

Από πλευράς τους οι Πρυτανικές αρχές για ακόμη μια φορά υπερασπίστηκαν το καθεστώς του εργολάβου και κάλεσαν τους φοιτητές να εκτιμήσουν το γεγονός ότι σε άλλες λέσχες ή στη λέσχη του ΑΠΘ η κατάσταση πριν χρόνια ήταν χειρότερη! Δεσμεύτηκε όμως ότι δεν θα δημιουργηθεί ξανά τέτοιο πρόβλημα και θα σιτίζονται κανονικά όλοι φοιτητές του ΑΠΘ."

Οι φοιτητές συνέχισαν με πορεία μέσα στα πανεπιστήμια η οποία κατέληξε στην άνω λέσχη όπου και πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση της λέσχης. Τόνισαν ότι δεν θα επιτρέψουν να κλείσει η λέσχη ούτε λεπτό για τα κέρδη των εργολάβων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr