Στο αρχείο η δικογραφία για το θάνατο της φοιτήτριας του ΑΠΘ που έπεσε από την ταράτσα φοιτητικής εστίας

Στο αρχείο η δικογραφία για το θάνατο της φοιτήτριας του ΑΠΘ που έπεσε από την ταράτσα φοιτητικής εστίας

Με εισαγγελική διάταξη αρχειοθετείται η δικογραφία για το θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή που έπεσε από την ταράτσα φοιτητικής εστίας, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από την προκαταρκτική έρευνα δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής δίωξης περί εγκληματικής ενέργειας. Αναμένεται σχετική έγκριση ή όχι από εισαγγελέα Εφετών.


Προηγήθηκαν μαρτυρίες που ενίσχυσαν την εκδοχή της οικογένειας ότι η 22χρονη Λίνα Κοεμτζή έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας. Διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την έρευνα των συνθηκών θανάτου της νεαρής φοιτήτριας.

Από την έρευνα των διωκτικών αρχών δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχειά για συγκεκριμένα πρόσωπα.

Η 22χρονη φοιτήτρια έχασε τη ζωή της, πέφτοντας από τον 9ο όροφο φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ (που βρίσκεται επί της οδού Λέοντος Σοφού στο κέντρο της πόλης), ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία αρχικά ως αυτοκτονία.

Εισαγγελέας όμως διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ύστερα από καταγγελίες της μητέρας της 22χρονης ότι η κόρη της έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, απειλούμενη από κάποιους ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της.

Τον Δεκέμβριο του 2017, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της 22χρονης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2019 η μητέρα της 22χρονης Σταυρούλα Τομπάζη, είχε ανέβει στην ταράτσα του κτιρίου της Εισαγγελίας Γιαννιτσών, διαμαρτυρόμενη για τη μεγάλη καθυστέρηση στην εξέταση της υπόθεσης από τις αρχές, γράφει το grtimes.

Ξεσπά η μητέρα της

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη»

Η μητέρα της Λίνας Κοεμτζή ξέσπασε όταν πληροφορήθηκε ότι μπαίνει στο αρχείο η υπόθεση του θανάτου της κόρης της.

«Ντρέπομαι που μπήκε η υπόθεση στο αρχείο» και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Γιατί δεν καλούν τον μάρτυρα να δει τις φωτογραφίες των υπόπτων; Τι φοβούνται; Αυτόν που κάλεσαν από το εξωτερικό, που θεωρείται ύποπτος, γιατί δεν τον καλούν; Φοβούνται μήπως αναγνωρίσει κάποιον από τους δύο; Τι φοβούνται επιτέλους; Το πιο μεγάλο μυστικό κρύβεται μέσα στην εστία. Είμαι πολύ στεναχωρημένη, πολύ καταβεβλημένη», είπε η μητέρα της φοιτήτριας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr