ΑΠΘ: Διαμαρτυρία μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων

ΑΠΘ: Διαμαρτυρία μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων

Το αίσχος των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά που πλασάρουν ως δήθεν λύση δεν διόρθωσε τις τραγικές ελλείψεις, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι φοιτητές.

Σε συντονισμό της δράσης τους προχώρησαν μεταπτυχιακοί και υποψήφιοι διδάκτορες των τμημάτων του ΑΠΘ, οργανώνοντας τις διεκδικήσεις τους με αιχμή την απαράδεκτη, όπως λένε, στάση των τμημάτων αναφορικά με τη δυσκολία των μεταπτυχιακών φοιτητών να αποπληρώσουν τα δίδακτρα, «δεδομένων των δυσκολιών που πολλοί είχαν το διάστημα της καραντίνας με αναστολή εργασίας, απληρωσιά, απολύσεις».


«Το αίσχος των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά που πλασάρουν ως δήθεν λύση στην χρόνια υποχρηματοδότηση των τμημάτων μας όχι μόνο δεν διόρθωσε τις τραγικές ελλείψεις αλλά η πείρα των φοιτητών επιβεβαιώνει ότι η κατάσταση στα τμήματα γίνεται χειρότερη χρόνο με τον χρόνο», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τους όρους απασχόλησης των διδακτόρων, την απλήρωτη εργασία, την ανασφάλεια, την έλλειψη στοιχειώδους στήριξης των ίδιων από το κράτος.

Συζητήθηκε η «ανάγκη ενδυνάμωσης των συλλογικών οργάνων σε επίπεδο μεταπτυχιακών και υπ. διδακτόρων», το ζωντάνεμα των συλλόγων ως όπλο, όπως λένε, στα χέρια τους και την προσπάθεια δημιουργίας συλλόγων και επιτροπών, όπου δεν υπάρχουν, που θα δρουν σε αγωνιστική κατεύθυνση ως μοναδική λύση απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Με απόφασή της η συντονιστική επιτροπή καλεί μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους την Πέμπτη 25/6 στις 11.00 στην πρυτανεία του ΑΠΘ, για τα ζητήματα που αφορούν την ολοκλήρωση της εξεταστικής σε όλα τα επίπεδα (προπτυχιακών-μεταπτυχιακών) «με πλήρη στήριξη των φοιτητών, με καμία έκπτωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αλλά και την κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά, λαμβάνοντας υπόψη και την απαράδεκτη κατάσταση που δρομολογείται στην ιατρική σχολή με την απόφαση λειτουργίας προπτυχιακού προγράμματος με δίδακτρα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr