ΑΠΘ: Έληξε η κατάληψη του συλλόγου οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών - Ικανοποιήθηκε το αίτημα των φοιτητών

Έληξε σήμερα η κατάληψη του ΣΟΦΕΘ και των υπολοίπων φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ στην Πρυτανεία, αφού ο Πρύτανης δήλωσε (όπως και στην συνέχεια έγινε) πως θα παρθεί πίσω η απόφαση για τις εκκενώσεις φοιτητών που έχουν ξεπεράσει τα ν+2 έτη σπουδών από τα δωμάτια των φοιτητικών εστίων.

Όπως δηλώνουν οι φοιτητές στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr: «Συγκεκριμένα την Δευτέρα 18/3 είχε σταλεί επιστολή από την διεύθυνση του της ΔΕΘ πως όσοι φοιτητές δεν αδειάσουν τα δωμάτια μέχρι την Παρασκευή 22/3 θα εκδιωχθούν από τα δωμάτια τους αφού πρώτα αλλαζονταν οι κλειδαριές και μεταφερόταν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε αποθηκες και όλα αυτά μάλιστα χωρίς να αποκλείεται η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Έπειτα από κινητοποίηση των φοιτητών και των συλλόγων τους και κατάληψη στο κτήριο της πρυτανείας η απόφαση αυτή πάρθηκε πίσω, με την νέα επιστολή να αναφέρει πως "το έγγραφο που κοινοποιήθηκε σχετικά με τις εκκενώσεις δωματίων, δεν ισχύει"

Οι φοιτητές θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση των υπολοίπων αιτημάτων τους.»  

Κατάληψη φοιτητών

Οι φοιτητές πραγματοποιούσαν κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για την ειδοποίηση εκκένωσης δωματίου που κοινοποιήθηκε σε όσους έχουν ξεπεράσει την προβλεπόμενη στον κανονισμό παραμονή, που αντιστοιχεί στη διάρκεια των σπουδών τους συν δύο έτη (ν+2).

Το έγγραφο της σχετικής επιστολής για την παράδοση των δωματίων που κοινοποιήθηκε στους φοιτητές, κατόπιν σχετικής απόφασης της Επιτροπής Φοιτητικών Εστιών του ΑΠΘ, φέρει την υπογραφή του διευθυντή των Εστιών και μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σας καλώ να προσέλθετε άμεσα ως και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 στη Γραμματεία της Α’ Φοιτητικής Εστίας Θεσσαλονίκης (ΦΕΘ), προς τακτοποίηση τυχόν εκκρεμοτήτων και παράδοση του δωματίου σας. Για μια ακόμη φορά, σας επισημαίνω ότι είναι ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία των ΦΕΘ, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος να ικανοποιηθούν οι ανάγκες στέγασης των νέων προπτυχιακών φοιτητών.

Σε περίπτωση που παρέλθει και η ανωτέρω προθεσμία, χωρίς νέα προειδοποίηση, θα αφαιρεθεί η κλειδαριά του δωματίου και θα αντικατασταθεί με νέα. Εάν βρεθούν αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο, αυτά θα καταγραφούν και θα μεταφερθούν σε οποιοδήποτε αποθηκευτικό μέρος είναι εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο στις ΦΕΘ, από όπου και μπορείτε να τα παραλάβετε με την επίδειξη της φοιτητικής και της αστυνομικής σας ταυτότητας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr