Πρωθυπουργός: «Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος σε μαθηματική σχολή γράφοντας 3 στα μαθηματικά»

Μητσοτάκης: «Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος σε μαθηματική σχολή γράφοντας 3 στα μαθηματικά»

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση εντός του επόμενου εξαμήνου.

«Θα υπάρξει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση που θα έχει ψηφιστεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες και θα προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η ίδια η σχολή θα ορίζει για ένα μάθημα ελάχιστο βαθμό για να μπορείς να εισαχθείς στο τμήμα.


Δεν θα μπορείς να μπεις στο μαθηματικό, αν γράψεις 3 στα μαθηματικά. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Θα δοθεί η δυνατότητα στα ίδια τα πανεπιστήμια να το κάνουν αυτό» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Thessaloniki Helexpo Forum.

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι «η παιδεία αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση κι εμένα προσωπικά. Έχουμε κάνει πολλά και έχουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Δεν μπορούν να υλοποιηθούν όλα σε ένα χρόνο. Έχουμε ξεχάσει τι έχει γίνει για το άσυλο, μια σημαντική παρέμβαση που απελευθέρωσε τα πανεπιστήμια. Δεν μπορούσαμε να τα κάνουμε όλα σε 1 χρόνο, αλλά αναγνωρίζω κι εγώ και η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως προς τα πού θα κινηθούμε. Δεν θα αλλάξουν οι Πανελλήνιες, αλλά κάποια φίλτρα, ναι, πρέπει να μπουν».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr