Ρεκόρ αιτήσεων για μία θέση στις Στρατιωτικές Σχολές 2023

Ρεκόρ αιτήσεων για μία θέση στις Στρατιωτικές Σχολές 2023

Πανελλήνιες 2023: Διπλάσιοι είναι οι νέοι που έστρεψαν φέτος το ενδιαφέρον τους στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ), στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), καθώς κυνηγούν την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση με σιγουριά και σταθερότητα.

Στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις ρεκόρ αιτήσεων κατέγραψαν οι στρατιωτικές σχολές, καθώς υποβλήθηκαν πάνω από 11.500 δηλώσεις υποψηφίων, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός ήταν 5.000-6.000.


Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φέτος αναμένεται να εισαχθούν συνολικά 1.335 υποψήφιοι στις προαναφερόμενες στρατιωτικές σχολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποτέλεσε τον λόγο που έμειναν δεκάδες θέσεις κενές στις Στρατιωτικές σχολές. Στις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις του 2022οι κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021 και επεκτάθηκαν και στις υπόλοιπες Στρατιωτικές Σχολές. Μάλιστα, ήταν 197 έναντι 103 του 2021, αριθμός που αφορούσε μόνο τη Σχολή Ευέλπιδων.

Πανελλήνιες 2023: Αριθμός Εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές / ΠΙΝΑΚΕΣ ανά Σχολή & Τμήμα

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.


SOS: Τα «Φοιτητικά Νέα», το μέσο ενημέρωσης που χρειάζεσαι αυτή την περίοδο σε καθημερινή βάση, ως "Υποψήφιος Φοιτητής", για την ενημέρωση σου για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023, σε ενημερώνουν από τώρα, πως και φέτος, μετά την εξέταση κάθε μαθήματος, θα δημοσιεύουν στην αρχική σελίδα foititikanea.gr και μέσα από την κατηγορία των Πανελληνίων 2023 τα θέματα που εξετάζονται οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σε άμεσο χρόνο μαζί με τις προτεινόμενες απαντήσεις των θεμάτων και σχετικά σχόλια. Μείνετε Συντονισμένοι!


Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2023.  

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr