Πανελλήνιες 2021: Μηχανογραφικό ΙΕΚ (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)

Πανελλήνιες 2021: Μηχανογραφικό ΙΕΚ (ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)

Πανελλήνιες 2021: Για πρώτη φορά, φέτος δίνεται στους υποψήφιους των Πανελλαδικών (2021) η δυνατότητα υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτησή τους σε δημόσιο ΙΕΚ.

Μάλιστα, στο παράλληλο μηχανογραφικό του έτους 2020-2021 συμπεριλαμβάνονται 52 επιλεγμένες, σύγχρονες ειδικότητες υψηλής ζήτησης από την αγορά εργασίας, καθώς και από τους υποψηφίους καταρτιζόμενους.

Σημειώνεται ότι οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό καθορίζονται με την Απόφαση Κ5/62224/ ΦΕΚ Β’ 2428, 7-6-2021 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Πιο αναλυτικά, καθορίστηκαν σύμφωνα με τους πιο κάτω πίνακες, οι ειδικότητες και ο αριθμός των εισακτέων ανά Ι.Ε.Κ. και ειδικότητα στα δημόσια Ι.Ε.Κ., για τους τελειόφοιτους και τους υποψήφιους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις για το σχολικό έτος 2020-2021 οι οποίοι υποβάλλουν παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο ως ακολούθως: 

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν τους πίνακες με τον αριθμό των εισακτέων ανά Ι.Ε.Κ. και ειδικότητα στα δημόσια Ι.Ε.Κ.:

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr