Τι προβλέπεται για την Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών ΑΣΤΕ και ΙΕΚ Τουρισμού

Τι προβλέπεται για την Πρακτική Άσκηση των σπουδαστών ΑΣΤΕ και ΙΕΚ Τουρισμού

Ξεκινάει η διαδικασία για την πραγματοποίηση της πρακτικής άσκησης θέρους 2019 των σπουδαστών και καταρτιζομένων των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων του Υπουργείου Τουρισμού.

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους από 1.7.2019 έως 30.9.2019 (90 ημέρες) ως εξής:


Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Α΄ έτους, των ειδικοτήτων «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας», «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 480 ωρών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί εντός της χρονικής περιόδου από 3.6.2019 έως 15.9.2019.

Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Ειδικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 240 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτικής άσκησης, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 22.4.2019 έως 15.9.2019.

Οι καταρτιζόμενοι ΙΕΚ Β΄ έτους, της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 60 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 21.5.2019 έως 15.9.2019.

Οι καταρτιζόμενοι Β΄ έτους ΙΕΚ, της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής» πραγματοποιούν πρακτική άσκηση 90 ωρών του μαθήματος Δ΄ εξαμήνου «Πρακτική Άσκηση» και 480 ώρες πρακτική άσκηση, που μπορούν να πραγματοποιηθούν εντός της χρονικής περιόδου από 14.5.2019 έως 15.9.2019.

Η πρακτική άσκηση πραγματοποιείται σύμφωνα με το ωράριο που προβλέπεται, ήτοι 5 ημέρες εβδομαδιαίως επί 8 ώρες ημερησίως και πραγματοποιείται σε τουριστικές επιχειρήσεις,

Το ακριβές χρονικό διάστημα πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης για τους καταρτιζόμενους Δ’ εξαμήνου καθορίζεται με ευθύνη των Διευθυντών των Εκπαιδευτηρίων, κατόπιν συνεννόησης με την τουριστική επιχείρηση και τον καταρτιζόμενο. Την κατάρτιση του Μητρώου Εποπτών Πρακτικής Άσκησης θέρους 2019, το οποίο απαρτίζεται από εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την εποπτεία την πρακτικής άσκησης θέρους 2019 καθώς και για την αξιολόγηση του μαθήματος «Πρακτική Άσκηση» Δ΄ εξαμήνου των καταρτιζομένων των Ι.Ε.Κ. ενώ κατα ατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης πραγματοποιούνται τρεις επιθεωρήσεις. Το διάστημα μεταξύ των εποπτειών που θα πραγματοποιηθούν, ανά επιχείρηση, για το χρονικό διάστημα από 3.6.2019 έως 15.9.2019 δεν μπορεί να είναι μικρότερο από είκοσι (20) μέρες.

Σε περίπτωση που, λόγω έλλειψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν καθίσταται δυνατή η πραγματοποίηση του συνόλου των επιθεωρήσεων, η μια εκ των τριών δύναται να πραγματοποιηθεί τηλεφωνικά ή με οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο μέσο, ώστε να διαπιστώνεται η ομαλή διεξαγωγή της πρακτικής άσκησης.

Την ενημερωτική σελίδα για την Πρακτική Άσκηση των Φοιτητών ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr