Δημόσια ΙΕΚ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις (2021-2022) για 20.000 επιπλέον θέσεις χωρίς μηχανογραφικό (ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ)

Δημόσια ΙΕΚ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για 20.000 επιπλέον θέσεις για δωρεάν σπουδές

Ειδικότητες Δημοσίων ΙΕΚΜέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση δήλωσης προτίμησης για 20.000 διατιθέμενες θέσεις, πλέον των 8.100 περίπου που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν ΕΔΩ τις «ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ» πριν να υποβάλετε την αίτηση σας για σπουδές στα Δημόσια ΙΕΚ. Ενώ τις Ειδικότητες που θα λειτουργήσουν μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ.


Μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα (που μπορείτε να δείτε στις Οδηγίες Χρήσης πατώντας εδώ) μπορείτε να υποβάλετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 23:59 για θέση καταρτιζομένου σε Δ.Ι.Ε.Κ. που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφορά στο Α' εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2021. Εκτός της διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων είναι τα Δ.Ι.Ε.Κ. Ειδικής Αγωγής και τα Δ.Ι.Ε.Κ. Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση απευθείας στα συγκεκριμένα Δ.Ι.Ε.Κ.

Για τη συμπλήρωση της αίτησης είναι απαραίτητο να έχετε ΑΜΚΑ (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης). Σε περίπτωση που δεν έχετε, παρακαλούμε να μεταβείτε στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Η έκδοση του είναι άμεση.

Προσοχή! Πριν προβείτε σε υποβολή αίτησης ενημερωθείτε για τα παρακάτω:

Την ενημερωτική σελίδα για όλα τα νέα που αφορούν τα Δημόσια ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΕ ΑΙΤΗΣΗ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr