Το επίδομα των 800 ευρώ θα καταβληθεί αναδρομικά σε σπουδαστές ΔΙΕΚ

Καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ αναδρομικά σε σπουδαστές ΔΙΕΚ

Το υπουργείο Εργασίας έχει δεσμευτεί για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ αναδρομικά σε εργαζόμενους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ.

«Κάτω από την πίεση των αγωνιστικών παρεμβάσεων του Συλλόγου σπουδαστών Δ.ΙΕΚ όλο αυτό το διάστημα με αφορμή τις καταγγελίες και επιστολές σπουδαστών που έφταναν στο Σύλλογο για τη μη καταβολή του επιδόματος, καταφέραμε να έχουμε μια σημαντική δέσμευση.


»Το υπουργείο Εργασίας σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ευθύμερο Κώστα, ενημέρωσε για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ αναδρομικά, δηλαδή όλο το ποσό, μέχρι την επόμενη βδομάδα. Ακόμη, ότι δεν θα πρέπει οι εργαζόμενοι σπουδαστές να κάνουν κάποια κίνηση ή εκ νέου αίτηση αλλά το ποσό θα πιστωθεί στο λογαριασμό στους εργαζόμενους σπουδαστές που είχε ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, αλλά όχι της πρακτικής τους με αποτέλεσμα να μην το έχουν πάρει ακόμη ενώ το δικαιούνται. Όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τα λεγόμενά του υπουργείου. Φυσικά αναμένουμε και για την επίσημη ενημέρωση».

Τα παραπάνω αναφέρει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥ.Σ.Δ.ΙΕΚ.).

Πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας 

Νέα κινητοποίηση -τη δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες- πραγματοποίησε χθες στο υπουργείο Εργασίας ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ), απαιτώντας σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που αφορούν για το αν και πότε θα πάρουν οι εργαζόμενοι σπουδαστές που αποκλείονται λόγω της ενεργής σύμβασης της πρακτικής άσκησης το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, εάν θα το πάρουν αναδρομικά, αλλά και αν θα ενταχθούν όλοι οι πρακτικάριοι σπουδαστές στο επίδομα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr