Παράσταση διαμαρτυρίας σπουδαστών ΔΙΕΚ στο Υπουργείο Εργασίας - Τα αιτήματα τους

Παράσταση διαμαρτυρίας σπουδαστών ΔΙΕΚ στο Υπουργείο Εργασίας 

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥ.Σ.ΔΙΕΚ) πραγματοποίησε σήμερα το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Τα αιτήματα των σπουδαστών: "Oι σπουδαστές που δούλευαν, παράλληλα με την απλήρωτη πρακτική άσκηση και έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας τους, αλλά όχι της πρακτικής άσκησης να ενταχθούν άμεσα στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ και τις υπόλοιπες παροχές, οι σπουδαστές που κάνουν την πρακτική τους άσκηση αυτή την περίοδο, απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, να ενταχθούν άμεσα στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ αλλά και στην έκπτωση ενοικίου, οι σπουδαστές από την επαρχία να πάρουν το επίδομα ενοικίου και να σιτίζονται με ευθύνη του κράτους και οι σπουδαστές που είναι άνεργοι να ενταχθούν στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ."


Σύμφωνα με τον Σύλλογο Σπουδαστών ΔΙΕΚ Αττικής:

"Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου ζήτησε να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση προκειμένου να δοθεί λύση στα οξυμένα προβλήματα των εργαζόμενων σπουδαστών που αποκλείονται από το έκτακτο επίδομα ενώ το δικαιούνται.

Ο κ. Βρούτσης “εντελώς τυχαία” δεν ήταν παρών! Όμως τα προβλήματα των εργαζόμενων σπουδαστών είναι “παρών” και αφορούν σε πολλές περιπτώσεις την επιβίωση τους.

Φυσικά, δεν πέσαμε από τα σύννεφα αφού η απουσία του κυρίου υπουργού από τα βάσανα και τα προβλήματα των εργαζομένων είναι γνωστή και την καταγγέλλουν και μια σειρά σωματεία εργαζομένων που έχουν προσπαθήσει να τον επισκεφθούν διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής.

Η αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας κατέθεσε υπόμνημα με τα δίκαια αιτήματα του Συλλόγου στο θυρωρείο του υπουργείου και το θυροκόλλησε στην είσοδο. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Σχετικές εικόνες

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr