Παρέμβαση Πτυχιούχων ΤΕΙ: Να σταματήσει η απαξιωτική & άνιση μεταχείριση των αποφοίτων ΤΕΙ

Παρέμβαση Πτυχιούχων ΤΕΙ: Να σταματήσει η απαξιωτική & άνιση μεταχείριση των αποφοίτων ΤΕΙ

Παρέμβαση των Αποφοίτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας (των πρώην Τ.Ε.Ι.) εστάλη σήμερα στον Πρωθυπουργό της χώρας, κοινοποιώντας την παράλληλα στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, και τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελο Συρίγο.

Με την επιστολή τους οι απόφοιτοι των ΤΕΙ τονίζουν ότι δεν αποδέχονται την επαναφορά των ΤΕΙ με "μεθόδευση" ούτε κανένα διαχωρισμό στη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως το διαχωρισμό του παρελθόντος τύπου Τεχνολογικού και Πανεπιστημιακού Τομέα με μοναδικό σκοπό το διαχωρισμό των ΑΕΙ σε "καλά" και σε "κακά" ιδρύματα για να ενταχθούν στα δεύτερα ως επί το πλείστον τα τελευταία σε ζήτηση τμήματα, με τα πτυχία των οποίων είναι φανερό πως θέλετε να αντιστοιχίσετε τα δικά μας πτυχία των καταργημένων Τ.Ε.Ι.


Η επιστολή

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα στον τύπο, σχετικά με ανακοινώσεις του Υφυπουργού Παιδείας περί ίδρυσης μέσα στα πανεπιστήμια προγραμμάτων σπουδών τετραετούς φοίτησης, δήθεν εφαρμοσμένων επιστημών, με μοναδικό σκοπό το διαχωρισμό των ΑΕΙ σε "καλά" και σε "κακά" ιδρύματα για να ενταχθούν στα δεύτερα ως επί το πλείστον τα τελευταία σε ζήτηση τμήματα, με τα πτυχία των οποίων είναι φανερό πως θέλετε να αντιστοιχίσετε τα δικά μας πτυχία των καταργημένων Τ.Ε.Ι., σας προειδοποιούμε πως σε περίπτωση που κάνετε πράξη τα όσα ανήγγειλε ο Υφυπουργός, θα μας βρείτε σύσσωμους απέναντί σας. Οι εκλογές πλησιάζουν και οι χιλιάδες απόφοιτοι των πρώην Τ.Ε.Ι. δε θα ανεχτούμε καμία υποβάθμιση των πτυχίων μας και κανένα διαχωρισμό σε "καλά" και "κακά" τμήματα δήθεν εφαρμοσμένων επιστημών.

Σας ενημερώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε κανένα διαχωρισμό στη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, όπως το διαχωρισμό του παρελθόντος τύπου Τεχνολογικού και Πανεπιστημιακού Τομέα. Η απορρόφηση  των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων από τα Πανεπιστήμια ήταν μια λογική συνέπεια των εξελίξεων διότι με το πέρασμα των χρόνων τα Τ.Ε.Ι. κατέστησαν de facto πανεπιστήμια, εφάμιλλων προγραμμάτων σπουδών, με αυτά των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών Α.Ε.Ι.

Οι εφαρμοσμένες επιστήμες υπήρχαν και υπάρχουν μέσα στα πανεπιστήμια και δεν χρειάζονται κανένα "πονηρό" διακριτικό χαρακτηριστικό, όπως επίσης γνωστές είναι κι οι πρακτικές για την αντιστοίχιση των πτυχίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων τα όποια στην πορεία των χρόνων πανεπιστημιοποιήθηκαν.

Είναι καιρός να εγκαταλείψετε τα κολεγιόψυχα συναισθήματα και να ασχοληθείτε επιτέλους με τα προβλήματά μας.

Είναι προφανές ότι το παράδοξο αυτό φαινόμενο της άνισης και απαξιωτικής μεταχείρισης των αποφοίτων Τ.Ε.Ι. πρέπει, επιτέλους, να αρθεί.

Είναι προφανές, πλέον, ότι η λύση του προβλήματος θα προκύψει, όταν η πολιτεία δεχτεί ότι πρέπει να ισχύει για τους αποφοίτους των Τ.Ε.Ι. ό,τι και για τους αποφοίτους των πανεπιστημίων, να σταθεί, επιτέλους, στο ύψος της κοιτώντας στα μάτια τις ισχυρές επαγγελματικές ενώσεις.

Είναι υποχρέωσή σας.

Εκ των συντονιστών της ομάδας
Απόφοιτοι Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας
(πρώην Τ.Ε.Ι.)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr