Η έντονη αντίδραση των φοιτητών στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Οικονομικό αδιέξοδο και λουκέτο στο ΤΕΙ Στερεάς - Συνάντηση σήμερα στην Αθήνα με τον υπουργό για να βρεθεί μια λύση.

Δεν είναι τυχαίο που αυτή η Ελλάδα έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Περίτρανο παράδειγμα είναι το "αναβαθμισμένο" ΤΕΙ Στερεάς, μετά το περίφημο σχέδιο "Αθηνά".

Η συγχώνευση του ΤΕΙ Λαμίας με αυτό της Χαλκίδας, σε ΤΕΙ Στερεάς, μπλόκαρε τον προϋπολογισμό του ιδρύματος, καθώς στο ΤΕΙ Χαλκίδας επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια ένα απίστευτο μπάχαλο και οι ελεγκτές ακόμα δεν μπορούν να βγάλουν άκρη.


Έτσι φτάσαμε στο σημείο και το ΤΕΙ Λαμίας να μην έχει προϋπολογισμό και να είναι όλοι οι εργαζόμενοι (καθηγητές, προμηθευτές και άλλοι πάροχοι) απλήρωτοι.

Η σύγκλητος αποφάσισε να βάλει λουκέτο για μια εβδομάδα, αλλά οι φοιτητές που έχουν εξεταστική αντιδρούν.

Χθες, Δευτέρα. η διοίκηση του ΤΕΙ κάλεσε όλους τους φορείς για να βρει λύση, ωστόσο οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν βγαλμένες από ταινία, ευτυχώς, όμως, δεν έπεσε ξύλο στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ...

Σύμφωνα με το lamiareport, τα κατασχετήρια και τα εξώδικα έρχονται το ένα μετά το άλλο στο ΤΕΙ Στερεάς από εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες ή προμηθεύουν το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος έκανε λόγο για δεκατρία κατασχετήρια προσπαθώντας να τονίσει το μέγεθος του προβλήματος και του οικονομικού αδιεξόδου.

Δείτε τι είπε στο βίντεο που ακολουθεί και δείτε επίσης φώτο από τα κατασχετήρια:

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr