Σε οικονομικό αδιέξοδο το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Οι αμαρτίες που φορτώθηκε το ΤΕΙ Λαμίας μετά την συγχώνευση με το ΤΕΙ Χαλκίδας για το περίφημο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, οδηγεί σε αδιέξοδο το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, που δενμπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ούτε σε προμηθευτές, αλλά ούτε και τους έκτακτους καθηγητές και επιστημονικούς συνεργάτες.

Η επιστολή που απέστειλαν στη Διοίκηση του Ιδρύματος οι 34 έκτακτοι καθηγητές και συνεργάτες του ΤΕΙ Στερεάς, οι οποίοι είναι 8 μήνες απλήρωτοι, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος.

 

Αν δεν πληρωθούν μέχρι τον Φεβρουάριο οι εξετάσεις του εξαμήνου είναι στον αέρα.

 

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς

- του Πρόεδρο

- τους Αυτιπροέδρους

- το Συμβούλιο

- τη Σύγκλητο

του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Κοιυοποίηση (ηλεκτρονικά): Προς τα μέλη Ε.Π. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Ημερομηνία: 02-06-2014

θέμα: "Επείγον αίτημα άμεσης επίλυσης του σοβαρού προβλήματος που προκύπτει από την πολύμηνη καθυστέρηση μισθοδοσίας των επιστημονικών-εργαστηριακών συνεργατών του Ιδρύματος"

Σε συνέχεια του από 16/5/2014 εγγράφου μας. που αφορούσε το ζήτημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων μας. επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή μας καθώς το εν λόγω πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται και μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί ουσιαστική και βιώσιμη λύση του.

Υποθέτουμε ότι είστε όλοι ενήμεροι σχετικά με το ανωτέρω φλέγον ζήτημα της μη καταβολής της μισθοδοσίας των επιστημονικών - εργαστηριακών συνεργατών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει είναι πλέον οριακή και για τη συντριπτική πλειοψηφία ημών τίθεται θέμα επιβίωσης. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το πρόβλημα εντείνεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι κατά τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη (όσοι είμασταν συνεργάτες) αμειβόμασταν (παράτυπα) με καθεστώς ωριαίας αντιμισθίας.

Κατόπιν σχετικής πληροφόρησης, ενημερωθήκαμε ανεπίσημα ότι θα λάβει χώρα η καταβολή δεδουλευμένων μας μόνο για το μήνα Οκτώβριο, ο οποίος μάλιστα δεν είναι πλήρης μήνας εργασίας για εμάς. Επομένως, έπειτα απο οκτάμηνη καθυστέρηση θα πληρωθούμε μόνο για τις 15 πρώτες ημέρες της εργασίας μας. κάτι το οποίο προφανώς ουδόλως μας ικανοποιεί ως εργαζόμενους αφού το θεωρούμε εμπαιγμό προς το πρόσωπο μας και ασέβεια προς το λειτούργημα που επιτελούμε.

Με την παρούσα επιστολή μας, διαμαρτυρόμαστε για μία ακόμα φορά και σας καλούμε να προβείτε άαεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να μας καταβληθούν μέχρι και την 5η Ιουνίου 2014 τα δεδουλευμένα μας για το χειμερινό εξάμηνο, δηλαδή από τον μήνα Οκτώβριο 2013 έως και το μήνα Φεβρουάριο 2014. Περαιτέρω, σας καλούμε να μας ενημερώσετε γραπτώς, μέσω ενός σαφούς και συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, σχετικά με την εξέλιξη καταβολής του υπολοίπου της μισθοδοσίας μας.

Κρίνουμε αναγκαίο να σας ενημερώσουμε ότι σε οιαδήποτε αντίθετη περίπτωση είμαστε διατεθειμένοι να προβούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, με σκοπό να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας ως εργαζόμενοι. Σας καλούμε μάλιστα, σεις πρώτοι απ' όλους και καθώς γνωρίζετε το μέγεθος του προβλήματος, να στηρίξετε έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα μας και να συμβάλλετε στη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, διασφαλίζοντας την ομαλή χρηματοδότησή του. την απρόσκοπτη λειτουργία του και τη στήριξη των εργαζομένων του.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση που ευελπιστούμε ότι θα επιδείξετε στα δίκαια αιτήματα μας και αναμένουμε με ενδιαφέρον τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές σας.

Με εκτίμηση

Οι Επιστημονικοί-Εργαστηριακοί Συνεργάτες του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr