Δεν υπάρχουν καθηγητές στο ΤΕΙ Στερεάς

Την 1η Οκτωβρίου υποτίθεται ότι ξεκινούν τα μαθήματα στο

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως και στο ΤΕΙ Στερεάς και όλα είναι στον αέρα.

Στο ΤΕΙ Στερεάς δεν υπάρχουν καθηγητές, δεν υπάρχει προϋπολογισμός. Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ντίνος Αναστασίου ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την αναστολή λειτουργίας για τρεις ημέρες, ενώ αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση η αναστολή θα είναι επ΄ αόριστον.

Οι 33 απολύσεις που είναι προ των πυλών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φέρνουν τα πάνω - κάτω στη λειτουργία του ιδρύματος, αφού όπως τονίζει ο Πρύτανης του Π.Θ. Ιωάννης Μεσσήνης, δεν θα μπορούν πλέον να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν για τα τμήματα της Λαμίας και γενικότερα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα για το νεοσύστατο Τμήμα Πληροφορικής το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εισηγείται την μεταφορά του σε άλλη έδρα του Πανεπιστημίου, αφού εκτιμούν ότι θα είναι αδύνατη η λειτουργία του.

Στην απόφασή του το Συμβούλιο του Π.Θ. αναφέρει χαρακτηριστικά: >

Με επιστολή προς τον υπουργό παιδείας, διαμαρτύρεται έντονα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την υπαγωγή στο καθεστώς της κινητικότητας 33 διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μεσσήνη, στο πανεπιστήμιο υπάρχει έλλειμμα προσωπικού και ενώ περίμενε να καλυφθούν τα κενά με προσλήψεις, ενημερώθηκε ότι θα πρέπει να αποχωρήσει σημαντικός αριθμός υπαλλήλων, καθιστώντας το ίδρυμα μη λειτουργικό. Το γεγονός ότι πλέον ,όπως συμπληρώνει, στο πανεπιστήμιο ανήκει και η σχολή θετικών επιστημών της Λαμίας, το υπάρχον προσωπικό έχει επιφορτιστεί με νέες υποχρεώσεις και αν απομακρυνθούν 33 υπάλληλοι, υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη λειτουργία των νέων τμημάτων. Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας το πρωί της Δευτέρας , θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό παιδείας.

Με ανοιχτή του επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας και την πολιτική ηγεσία ο πρύτανης Ιωάννης Μεσσήνης εκφράζει προς την πολιτική ηγεσία την αγωνία τόσο των υπαλλήλων όσο και της Πρυτανικής Αρχής για την υπαγωγή στη διαδικασία κινητικότητας των 40 υπαλλήλων του Πανεπιστημίου.

Με ανοιχτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας ο Πρύτανης του Π.Θ. Ιωάννης Μεσσήνης, διαμαρτύρεται έντονα για αυτή την κατάσταση και αφήνει πολλά υπονοούμενα για το μέλλον.

 

Η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Πληροφορήθηκα με μεγάλη μου λύπη από το www.esos.gr ότι από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσω της διαδικασίας διαθεσιμότητας-κινητικότητας απομακρύνονται σαράντα (40) υπάλληλοι Διοικητικού προσωπικού.

Θα ήθελα να εκφράσω την αγωνία τόσο όλων των υπαλλήλων όσο και της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την ενέργεια αυτή. Επιπλέον κ. Υπουργέ εκφράζουμε την πλήρη απογοήτευσή μας αφού σύμφωνα με τις υποδείξεις του Υπουργείου Παιδείας και του αλγόριθμου που μας απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας κ. Κυριαζής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπάρχει έλλειμμα προσωπικού πενήντα εννέα (59) ατόμων και αντί το Πανεπιστήμιο να ενισχύεται, αποδυναμώνεται. Πέραν αυτού το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανέλαβε τη μεγάλη δέσμευση να λειτουργήσει από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος δύο (2) νέα τμήματα στη Λαμία αυξάνοντας τη γεωγραφική του διασπορά από 4 σε 5 πόλεις.

Η δέσμευση αυτή επιφορτίζει το υπάρχον προσωπικό με νέες υποχρεώσεις, που μετά την απομάκρυνση μέρους του, το εναπομένον δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο να μη λειτουργήσουν τα νέα τμήματα.

Αντιλαμβάνεστε κ. Υπουργέ ότι οι δυσχέρειες που προκύπτουν μετά από αυτή την ενέργεια της Κυβέρνησης οδηγούν σταδιακά στην απαξίωση του Ιδρύματος με αβέβαιη τη δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών του.

Σας κάνω έκκληση έστω και την τελευταία στιγμή να αναθεωρήσετε τις ενδεχόμενες αποφάσεις σας και να ενισχύσετε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου αυτό να μπορέσει να υπερασπιστεί τα επιτεύγματά του και να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της λειτουργίας του μετά και τη διεύρυνσή του.

Αν αυτό δεν συμβεί, δεν μπορώ να προδιαγράψω τις αντιδράσεις της Πανεπιστημιακής μας Κοινότητας, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη λειτουργία και το μέλλον του Πανεπιστημίου μας.

Με τιμή

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Καθηγητής Ιωάννης Ε. Μεσσήνης».

lamiareport.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr