Γιατί το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας αναστέλλει τη λειτουργία του - Τι αποφάσισε η Σύγκλητος

"Δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσει εκπαιδευτικά το νέο αναβαθμισμένο ΤΕΙ Στερεάς κάτω από αυτές τις συνθήκες...

", δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ντίνος Αναστασίου στο LamiaReport.

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Στερεάς αναστέλλει από σήμερα συμβολικά για τρεις ημέρες την λειτουργία του ΤΕΙ, ωστόσο αν δεν επιλυθούν άμεσα τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν, εκ των πραγμάτων το ΤΕΙ δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημαντικότερο πρόβλημα είναι ο προϋπολογισμός για το νέο ΤΕΙ Στερεάς, που συγχωνεύθηκε με αυτό της Χαλκίδας, καθώς επίσης και η έλλειψη των εργαστηριακών εκτάκτων καθηγητών, αφού το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τους καθηγητές.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Συγκλήτου:

 

Η Σύγκλητος του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, συνεδρίασε σήμερα 17-09-2013 και συζήτησε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τ.Ε.Ι., ενόψει του νέου ακαδημαϊκού έτους.

 

Η Σύγκλητος επισήμανε και προβληματίστηκε ιδιαίτερα κυρίως για τα παρακάτω:

Ενώ, το ακαδημαϊκό έτος ξεκινά, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα, από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αριθμός των θέσεων των Επιστημονικών και Εργαστηριακών Συνεργατών, για την κάλυψη των διδακτικών αναγκών των Τμημάτων του Ιδρύματος, καθώς και ο τρόπος αμοιβής των.

Τις ανάγκες και ελλείψεις Διοικητικού Προσωπικού, καθώς και τη δυσανάλογη σχέση Διοικητικού Προσωπικού και του αριθμού των εξυπηρετούμενων φοιτητών, σε συνδυασμό με την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα των Διοικητικών Υπαλλήλων.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα, τρεις μήνες μετά την Ίδρυση του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, εγκεκριμένος προϋπολογισμός, με αποτέλεσμα το Ίδρυμα να αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα στις οικονομικές υποχρεώσεις.

Τη μη λειτουργία της Επιτροπής Εκπαίδευσης και Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού του Ιδρύματος.

Τα τεράστια διοικητικά προβλήματα, των Τμημάτων του νεοσύστατου Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, σε πέντε (5) Νομούς, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, σε συνδυασμό με τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που συνδέουν τα Τμήματα αυτά.

Η Σύγκλητος, ζητά από τη πολιτεία την άμεση λύση των παραπάνω προβλημάτων και ομόφωνα προβαίνει στη συμβολική αναστολή λειτουργίας του Τ.Ε.Ι., για τις ημέρες, Τετάρτη 18, Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20/09/2013.

lamiareport.gr

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


https://www.foititikanea.gr