ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Κινητοποίηση για το ΤΕΙ Ληξουρίου

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: Κινητοποίηση για το ΤΕΙ Ληξουρίου

Το Κοινωνικό εργαστήρι Τραβέρσο οργάνωσε σήμερα το μεσημέρι κινητοποιήση για την παραμονή του Τμήματος Τεχολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στην Κεφαλονιά. Το σημείο συνάντησης ήταν η Πλατεία Καμπάνας και το βήμα ήταν ανοιχτό σε όσους ήθελαν να μιλήσουν και εκφράσουν τις σκέψεις του για το ΤΕΙ Ληξουρίου και την πιθανή ενοποιήση του με το Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας. Η κοινωνική, πολιτισμική και πολιτιστική συνεισφορά του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου και Μουσικών Οργάνων στο νησί είναι αναμφίβολα ουσιαστική και έχει πολλές πτυχές.

Μερικά από τα έργα του τμήματος όπως τα άνέφερ το κοινωνικό εργαστήρι Τραβέρσο:


  • ΤΗΜΟ Festival: Η καλοκαιρινή τριήμερη εκδήλωση του ΤΕΙ που πραγματοποιείται αδιάλειπτα τα τελευταία 4 χρόνια στο χώρο του, το οποίο λόγω του αντικειμένου σπουδών - τεχνολογία ήχου, μας έχει προσφέρει ασύγκριτες ακουστικές εμπειρίες και αυτό χάρη στους αξιόλογους καθηγητές και στην ενέργεια και πάθος των φοιτητών. Το ΤΗΜΟ στο οποίο έχει κανείς την ευκαιρία να ακούσει φοιτητές, μουσικούς του τμήματος, οι οποίοι δε φοβούνται να πειραματιστούν και παρουσιάζουν πάντα κάτι καινούριο και καλοδουλεμένο.
  • Συνεργασία ντόπιων μουσικών και ΤΗΜΟ: Όλοι μας γνωρίζουμε ντόπιους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν ένα αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, είτε αυτό της κατασκευής μουσικών οργάνων είτε της τεχνολογίας ήχου. Ντόπιοι οι οποίοι εκτός απο εμπεριστατωμένη γνώση, δεξιότητες και εμπειρία, αντλούν και ανθρώπινους πόρους απο το ΤΕΙ για τις ανάγκες των δραστηριοτήτων τους. Άνθρωποι που μέσω αυτών των δραστηριοτήτων μεταφέρουν αυτή την αξία πίσω στη κοινωνία με αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται το πολιτιστικό γίνεσθαι της Κεφαλονιάς.
  • Έργο Γεράσιμου Γαλανού & Λαμπρογιάννη Πεφάνη ‘Κεφαλληνιακή Μούσα’, που αφορά τη διάσωση, μέσω καταγραφής και ηχογράφησης, καθώς και την αναβίωση παλαιότερων μουσικών έργων Κεφαλλήνων συνθετών, το οποίο πραγματοποιείται με την αμέριστη βοήθεια του Τμήματος.

Η αλήθεια είναι οτι περιμέναμε πιο δυναμική κινητοποιηση από φοιτητές, τοπικούς παράγοντες και πολίτες.

Είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους.

inkefalonia

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr