Φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αντιδρούν - Προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας

Φοιτητές τμήματος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αντιδρούν - Προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας

ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας, αλλά και στον πρόεδρο του ΤΕΙ, την Δευτέρα 23/10 στις 12.00.

Οι φοιτητές του Τμήματος καταγγέλλουν το απαράδεκτο γεγονός σύμφωνα με το οποίο σπουδαστές του τμήματος, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχημένα τον κύκλο σπουδών τους στο τμήμα, να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να παρακολουθήσουν εκ νέου ορισμένα μαθήματα και να επανεξεταστούν σε αυτά, στα οποία μάλιστα έχουν εξεταστεί επιτυχώς!

Συγκεκριμέμα οι φοιτητές του Τμήματος αναφέρουν στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Σ.ΣΕΥΠ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, καταγγέλλει το απαράδεκτο γεγονός σύμφωνα με το οποίο σπουδαστές του τμήματος της Κοινωνικής Εργασίας, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει επιτυχημένα τον κύκλο σπουδών τους στο τμήμα, να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να παρακολουθήσουν εκ νέου ορισμένα μαθήματα και να επανεξεταστούν σε αυτά, στα οποία μάλιστα έχουν εξεταστεί επιτυχώς!   

Είναι απαράδεκτο μετά το πέρας των σπουδών τους, οι σπουδαστές ενώ ετοιμάζονται να πάρουν το πτυχίο τους, να βρίσκονται προ εκπλήξεως με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (!!!) ότι θα χρειαστεί να επιστρέψουν ξανά στις αίθουσες διδασκαλίας και αυτό γιατί ενώ πριν χρόνια τους επιτρεπόταν να εξεταστούν κανονικά σε μαθήματα τα οποία δεν διδάσκονταν, λόγω του ότι το τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας, είχε «κλείσει» και υπολειτουργούσε, λόγω της εφαρμογής του «Σχεδίου Αθηνά».

Θεωρούμε απαράδεκτο επίσης, όλο αυτό το διάστημα οι σπουδαστές να μην γνωρίζουν για την κατάσταση αυτή, καθώς κανένας από το τμήμα της Κοινωνικής Εργασίας, την κοσμητεία της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας του ΤΕΙ, αλλά και της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, δεν τους είχε ενημερώσει για το ζήτημα αυτό. 

Το Δ.Σ του Συλλόγου στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των σπουδαστών της κοινωνικής εργασίας και στηρίζει τα δίκαια αιτήματα τους να μην ανακληθούν οι βαθμολογίες τους στα συγκεκριμένα μαθήματα, ώστε να μην χρειαστεί η επανεξέτασή τους σ’ αυτά. Ούτε να το σκέφτονται να ανακαλέσουν τα πτυχία των αποφοίτων!

Το ΔΣ καλεί όλους τους σπουδαστές να δώσουν την απάντηση που πρέπει. Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του τμήματος, αλλά και στον πρόεδρο του ΤΕΙ, την Δευτέρα 23/10 στις 12.00.

Ζητούν από φοιτητές τμήματος να επανεξεταστούν σε όλα τα μαθήματα από την αρχή!

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr