Εντολή Υπουργού Παιδείας για πειθαρχική δίωξη της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας για τις μετεγγραφές

Εντολή Υπουργού Παιδείας για πειθαρχική δίωξη της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας που δεν εγγράφει τους μετεγγραφέντες φοιτητές

Εντολή προς τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας να κινηθούν οι διαδικασίες πειθαρχικής δίωξης κατά της διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας επειδή πέντε τμήματα του Ιδρύματος αποφάσισαν τη μη εγγραφή των μετεγγραφέντων φοιτητών που υπερβαίνουν το 15% που προβλέπει ο νόμος.

Για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών Πατήστε Εδώ.


Σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σήμερα στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή.

Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε: «Δεν θα ανεχθούμε παιχνίδια στις πλάτες των φοιτητών» και απηύθυνε έκκληση στους προέδρους των τμημάτων του ΤΕΙ Αθήνας να μη δημιουργούν εντάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τα Τμήματα του ΤΕΙ Αθήνας
 
-Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ,

-Νοσηλευτικής

-Μαιευτικής,

-Διοίκησης Επιχειρήσεων/Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων,

-Τεχνολογίας Τροφίμων,

με ξεχωριστές Συνελεύσεις τους, αποφάσισαν ότι δεν είναι εφικτό να πραγματοποιήσουν υπεράριθμες εγγραφές φοιτητών/τριών κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 2 Υ.Α. ΦΕΚ 3153/30-09-2016) που καθορίζει ότι ο αριθμός των μετεγγραφομένων είναι στο 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων κατ’ έτος αναφοράς.

Τα προαναφερόμενα Τμήματα έθεσαν το θέμα στην έκτακτη συνεδρίαση της Συνέλευσης του ΤΕΙ Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στις 27-01-2017, όπου μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, να γίνει από το Ίδρυμα και τα Τμήματά του η σχετική δικαστική προσφυγή κατά του πίνακα των μετεγγραφόμενων κατόπιν ένστασης με βάση την υπ’ αρ. 206338/Ζ1/02-12-2016 Υ.Α.

Όλα τα φοιτητικά νέα που αφορούν τις Μετεγγραφές Φοιτητών στην κατηγορία Μετεγγραφές του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Πηγή: esos.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr