Φοιτητικό Επίδομα: Στην αναμονή εκατοντάδες οικογένειες

Φοιτητικό Επίδομα: Στην αναμονή εκατοντάδες οικογένειες

Ανάσα στα δύσκολα και πολλά έξοδα, αποτελεί το φοιτητικό επίδομα για εκατοντάδες οικογένειες, που ετοιμάζονται μετά την ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων να ξεκινήσουν την αναζήτηση κατοικιών αλλά και τις αγορές για το καινούργιο σπιτικό των φοιτητών-παιδιών τους.

Πρόκειται για 1.000 ευρώ τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης και την έκδοση του εκκαθαριστικού σημειώματος. Δικαιούχοι είναι όλοι οι Έλληνες πολίτες, αλλά και όλοι οι υπήκοοι κρατών – μελών της ΕΕ που σπουδάζουν στη χώρα μας.


Ο φοιτητής πρέπει να ενοικιάζει σπίτι –λόγω σπουδών– σε άλλη πόλη από εκείνη που βρίσκεται η κύρια κατοικία του και πάντοτε εντός του νομού στον οποίο βρίσκεται η πανεπιστημιακή του Σχολή. Στην πόλη όπου ο φοιτητής σπουδάζει οι γονείς του ή ο ίδιος δεν πρέπει να έχουν κυριότητα ή επικαρπία σε άλλο σπίτι.

Φοιτητές – δικαιούχοι του επιδόματος είναι εκείνοι που το οικογενειακό εισόδημα του οικονομικού έτους 2015, δεν ξεπέρασε τις 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο πέραν του ενός.

Ο σπουδαστής ΔΕΝ δικαιούται επίδομα εάν το σύνολο των τετραγωνικών μέτρων των ιδιόκτητων κατοικιών της οικογένειάς του ξεπερνούν τα 200 τμ και βρίσκονται σε πόλη. Από αυτό εξαιρούνται κατοικίες που βρίσκονται σε δήμο ή κοινότητα που αριθμεί λιγότερους από 3.000 κατοίκους.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει ο κάθε φοιτητής είναι τα εξής:

Αίτηση και υπεύθυνη δήλωση δικαιούχου (χορηγείται από το γραφείο της Σπουδαστικής Μέριμνας)

Δικαιούχος του επιδόματος είναι ο πατέρας, τον οποίο ο φοιτητής βαρύνει φορολογικά

Για να δείτε όλες τις Προϋποθέσεις τους Δικαιούχους και τα Δικαιολογητικά ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σε περίπτωση που υπάρχει διάσταση ή διαζευκτήριο, δικαιούχος είναι ο γονέας που δηλώνει φορολογικά τον φοιτητή σαν προστατευμένο μέλος. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον: είναι από την Κύπρο και οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλα τα νέα που αφορούν το Φοιτητικό Επίδομα ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr